OK tak sam si i mislio (stroj za svatove

). Znaci treba sto vise HDDa jer sirovine ce biti na tome a znam iz iskustva (slagao sam "svatovske" konfe nekolicini kolega koji se bave svatovima) da se ponekad otegne i da ostane 2-3 svatova na disku pa nastane problem kud sa novim materijalom/sirovinom

. Znaci preporuci mu 320GB + 400+400 tako da na jedan 400 slaze sirovinu a na drugi nek montira final. I nek provjerava fragmentaciju jendom mjesecno da nebi bilo drop frameova pri capturingu i slicno.
Sto se tice Ediusa nisam siguran ali mislim da bi trebao podrzavati Multicore. Zadnji Edius u kojem sam radio (u bivsoj firmi) je bio oko verzija 2.0 ali masine su bile starije P4 i AthlonXP tako da treba provjeriti online jer fully Multithreading ili nije

. Ako se dobro sjecam Canopusa je sad preuzeo Grass Valley pa tako i Edius sad spada pod njih ?? posto s eoni bave profi komponentama za Broadcast vjerujem da im je sad jako bitno da podrzavaju multithreading posto masine ionako prestaju dodavati MHz jer buducnost je u jezgrama a ne Mhz

, pogotovo za HDTv/Broadcast.