Citiraj:
Autor ShebY
Evo uzeo sam S1 od pipe-a pa imam dvojbu koji vent da stavim, ovaj ili ovaj?
Ili neka 2 92mm?
|
Evo da se ubacim malo..
Dakle što se tiče ventova, ja sam uzeo ovaj Glacialtech jer mi je frend bio tamo pa sam se na brzaka sjetio da nek mi uzme nekaj za S1 (ljenost, Vemil mi je 2 stanice od doma

). Al zadovoljan sam, tih je, a hladi bolje od Turbo modula.
Što se tiče spike passive vs vent, ja sam bio jako zadovoljan pasivnim hlađenjem, i priznajem da nisam ništa puno dobio sa dodatnim ventom, tim više što ovo pasivno i nije tako pasivno s obzirom na 250mm bočni vent na kućištu

Ali sam nakon
intenzivnog testiranja ipak odlučio zadržati vent gore, nek puše i hladi... zbilja ga se ne čuje (jedino što čujem u kompu je taj 250mm vent, koliko god čudno zvučalo

) a od viška glava ne boli. Bar dok mi ne zatrebaju više PCI slotova nego mi bude slobodno da ovakvim setupom.
A oko priče sa ježekima za VRM.. Pa kaj niste dobili ježek za X800 seriju u pakiranju? Mislim da se njega da čisto ok prilagoditi za hlađenje VRM-ova, jer kad pogledaš isti je kao da spojiš ovih 8 ježeka koji dođu za memoriju, dakle samo pilica, i sve 5

I konačno, oko stavljanja ježeka za memoriju. Prvo sam probao sa "žvakom" ali 2 su mi stalno otpadala kod montiranja coolera, jer je sve nekako na knap pa čim dodirnem ježek neki otpada. Pa sam stavio Arctic Ceramique i za svaki slučaj mrvu nekog šuga-ljepila na dijagnoalne uglove memorijskih čipova. Sad kad čitam da vama drži samo sa Ceramique već 3 mjeseca, mislim da i meni više drži pasta nego to ljepilo koje sam stavio

Ali opet - bolje da je oboje nego da ispadaju po kućištu

A ovo o ventovima... od silne priče dobijem želju da odem sad kupit Zalmana, Chiefteca, i jednog 140mm Cheifteca, i onom svom testu pridodam i te rezultate, skupa sa dual konfiguracijom 120mm ventova

Ali kad se sjetim da nakon toga neću imat kamo sa tim ventovima - žao mi novaca

Ako netko bude imao viša, il namjerava kupovat ventove, nek se javi pa da posudim na 1-2 dana, usporedim sa ostalim temperaturama, pa vratim.. pa možda s vremenom napravimo bazu najboljih ventova

Ovako "svaki cigo svoga konja hvali", ali bez da su i isprobali ostale.. paaaa...

U svakom slučaju - <50kn za bilo koji od navedenih 120mm ventova je ČISTO U REDU INVESTICIJA!

Isplati se koji god da čovjek uzme...
Evo, dosta od mene, nema me 2 tjedna a onda se raspišem (opet)

Pozdrav svima!
Lux