View Single Post
Staro 28.02.2008., 22:19   #32
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Girrari Pregled postova
Pa ovo kaj se tiče onih koji su kupili 8800 odmah kad su došle, baš i nema neke logike. OK, oni koji su ih kupovali samo zbog DX10 (a mislim da je tih vrlo malo barem u onom segmentu ljudi koji se iole kuže u kompove) su ajmo reči spušili, ali oni koji su kupovali zato što su željeli najbolju ili među najboljim karticama na tržištu u tom trenutku (dakle 8800 GTX i GTS), mislim da su dobro prošli jer evo, skoro godinu i pol od kupnje faktično imaju high end klasu s kojom mogu vrtiti manje-više sve kaj požele na max. postavkama. Mislim da takva situacija dugo nije bila.
Ja kad gledam da je moja GTX sad već skoro godinu i pol nakon dolaska i dalje najjača ili jedna od najjačih kartica na tržištu, mogu reći da sam zadovoljan. Više sam popušio na ramu kojeg sam platio soma po gigi dok je danas višestruko jeftiniji.

Isprika na offu.

DA, ali 8800 gtx je u trenutku izlaska koštala oko 5k kuna i tolika snaga nije bila potrebna. Osobno sam se uvjerio da je sa 7900gs (OC) bilo vrlo ugodno igrati igre poput splinter cell double agent na 1280x1024 na high detaljima, a kako li je tek bilo onima s 7950gt.....pogledaj sada koliko košta 3870x2 pa reci da nisi izgubio 1500kn nepotrebno. Ako baš imaš 22" monitor, tada je to razumljivo, ali istina je upravo ta da je velik broj ljudi kupio Dx10 kartice samo zbog dx10. Sami postovi na forumu posljednjih godinu dana su dokaz tome....danas je potrebna takva snaga, ali prije godinu, godinu i pol kada su te kartice koštale 5k kuna ili čak i više definitivno nije. S druge strane, ovo nije tema za raspravu o isplativosti 8800, već sam to uzeo samo kao primjer politike firme koja je i ibla takva da 8800 budu što duže na tržištu jer nije bilo konkurencije a ljudi su svejedno kupovali jer su htjeli najbrže, a tek kada je ati izdao dx10 modele, nvidia je izbacila i sporiju seriju kartica.