View Single Post
Staro 27.02.2008., 23:51   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor kneztihomir Pregled postova
Isto tako, ako bi mi netko mogao predloziti nekakvu jeftiniju graficku karticu koja bi takodjer odgovarala mojim potrebama.
IMHO Radeon HD 3200 grafička bi za tvoje potrebe bila i više nego dobar izbor. Riječ je integriranoj grafičkoj kartici koja dolazi u AMD 780G + SB700 paketu. Zasad je kod nas dostupna jedna ploča, bazirana na tom čipsetu - ECS A780GM-A za ~460 kn u Ve-milu. Ako ti se kao i mnogima diljem ovog foruma ECS ne dopada previše ili ti djeluje prejeftino/nekvalitetno, moreš pričekati i druge proizvođače da izbace svoje 780G modele. Primjera radi, Gigabyte GA-MA78GM-S2H bi bila sljedeći izbor.

Kartica ima UVD, tak da na sebe preuzima sav HD materijal i zauzeće procesora drži na kojih 10-15%. Mada s X2 procesorom, nemaš pretjerane brige oko reprodukcije HDa. IGP se da i naclockati (ako baš neko ima želju za clockanjem integriranih rješenja), a ploče ovisno o odluci proizvođača dolaze s VGA/DVI/HDMI konektorima. Sve u svemu, bolje rješenje za ono kaj tebi treba i ne trebaš trošiti novce na posebne grafičke kartice.
Citiraj:
Autor kneztihomir Pregled postova
I jos jedno za kraj, da li mislite da je monitor od 22" pretjerivanje i da bi onaj od 20" takodjer bio zadovoljavajuci (ujedno 400 kn jeftinij).
22" monitor nije pretjerivanje, a dal je 20" zadovoljavajuće, to budeš trebal sam odlučiti. Masa ljudi se sad može javiti sa svojim doživljajima, iskustvima i mišljenjima o oba monitora i na kraju tak i tak ne budeš znal na čemu si. Nekome je 22" taman, dok je drugima 20" prenizak, premali i ko zna koje sve nedostatke ljudi pronalaze. Najbolje da sprobaš oba monitora u dućanu, prevrtiš na njima sve za kaj ih namjeravaš koristiti i onda kupiš onog koji ti bude bolje odgovaral.
McG je offline   Reply With Quote