Citiraj:
Autor kneztihomir
Isto tako, ako bi mi netko mogao predloziti nekakvu jeftiniju graficku karticu koja bi takodjer odgovarala mojim potrebama.
|
IMHO
Radeon HD 3200 grafička bi za tvoje potrebe bila i više nego dobar izbor. Riječ je integriranoj grafičkoj kartici koja dolazi u AMD 780G
+ SB700 paketu. Zasad je kod nas dostupna jedna ploča, bazirana na tom čipsetu -
ECS A780GM-A za
~460 kn u Ve-milu. Ako ti se kao i mnogima diljem ovog foruma ECS ne dopada previše ili ti djeluje prejeftino/nekvalitetno, moreš pričekati i druge proizvođače da izbace svoje 780G modele. Primjera radi,
Gigabyte GA-MA78GM-S2H bi bila sljedeći izbor.
Kartica ima UVD, tak da na sebe preuzima sav HD materijal i zauzeće procesora drži na kojih 10-15%. Mada s X2 procesorom, nemaš pretjerane brige oko reprodukcije HDa. IGP se da i naclockati (ako baš neko ima želju za clockanjem integriranih rješenja), a ploče ovisno o odluci proizvođača dolaze s VGA/DVI/HDMI konektorima. Sve u svemu, bolje rješenje za ono kaj tebi treba i ne trebaš trošiti novce na posebne grafičke kartice.
Citiraj:
Autor kneztihomir
I jos jedno za kraj, da li mislite da je monitor od 22" pretjerivanje i da bi onaj od 20" takodjer bio zadovoljavajuci (ujedno 400 kn jeftinij).
|
22" monitor nije pretjerivanje, a dal je 20" zadovoljavajuće, to budeš trebal sam odlučiti. Masa ljudi se sad može javiti sa svojim doživljajima, iskustvima i mišljenjima o oba monitora i na kraju tak i tak ne budeš znal na čemu si. Nekome je 22" taman, dok je drugima 20" prenizak, premali i ko zna koje sve nedostatke ljudi pronalaze. Najbolje da sprobaš oba monitora u dućanu, prevrtiš na njima sve za kaj ih namjeravaš koristiti i onda kupiš onog koji ti bude bolje odgovaral.