Evo, samo da podijelim jedno zanimljivo iskustvo sa Vama:
- Noćas sam složio jednu konfu i kao i uvijek isprobao kako "đubre" ide
Konfa je bazirana na Gigabyte 965p-s3 uparenoj sa spomenutim E2180 (hlađen sa Thermaltake golden orb II)

, 2 x 1gb Crucial Renedition na 800MHz, ATi X1900 GT, Fortron 350W PNF itd...
OC session je počeo sa traženjem max-a ploče koji je čak i relativno dobro prošao sa špicom blago iznad 500 fsb-a...
Crucial-neCrucial se pokazao kao tvrd orah i veliko razočaranje. Naime, doslovno neide nikamo. 800MHz je špica bez obzira na voltažu koju mu daš. 801MHz i bannana.

Kad se sjetim Kingmaxa 667MHz koji je kod kolege Iv@na... Suze krenu...
Srećom, u pripremi je čekao Balistix 667 zvan rado-radi-na-1100+MHz, no kako sam ubrzo uvidio, nije bilo potrebe za dotičnim.
Naime, obzirom da je bilo kasno - par brzih koraka (2.4GHz, 2.7GHz, 3.0Ghz) na 1,5V (za svaki slučaj) i dolazim do 3,42GHz - radi. Na više od toga- ne.
Kako sam kasnije potpuno razbuđen i živčan,

shvatio - tu mu je zid. Na 3,43GHz nije proradio ni sa 1.6V, ni sa bilo kojim drugim omjerom multipliera i fsb-a.
No dobro, tu je zid i što je tu je. No ono što je čudno, jest ono što sam otkrio kasnije. Naime, vrativši postavke za 3.0GHz, krenuo sam spuštati i voltažu kako bi olakšao posao jadničkom TT-u. Ništa ne bi bilo toliko čudno da nisam stao na 1,2V

... Naravno da sam probao vratiti na 3,42GHz sa tom voltažom. I stvar radi. 3.42GHz na 1,2V. Potpuno Orthos stabilno. I josh ploča undervolta... Neznam je li to normalno, no meni je poprilično čudno

. 342 X 10 @ 1,2V i radi. 343 x 10 @ 1,6V i ne radi...
Inače, TT se pokazao kao ok cooler. Ne po performansama jer su blago ispod stocka, no ovaj na kojeg sam naletio jest pakleno tih... I josh piri po memi i chipsetu... Good.
DOPUNA: Kako se ovaj TT pokazao jako tihim, tako se korišteni primjerak PNF-a pokazao nevjerovatno glasnim... Povlačim sve izrečeno o tišini fortrona 350W PNF. Mogućnost da naletite na ovakav primjerak postoji, a ovaj je toliko glasan da se ne isplati riskirat s mogućnošću da naletite na uvjetno tih
Sorry što nema SS-a, biti će kroz dan- dva.