View Single Post
Staro 26.02.2008., 11:41   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Dr. Faustus Pregled postova
Prilikom izvršavanja ovog programa kod dvojezgrenih ili četverojezgrenih procesora koristi se samo jedna jezgra, te zato dolazi do takvih rezultata.
Pa u tome i jest point.

Citiraj:
Napravio sam par izračuna: prilikom izračunavanja na Pentiumu D koji radi na 3GHZ vrijeme izračunavanja variralo je u intervalu [1.331 s, 1.416 s], dok je vrijeme izračunavanja na dvojezgrenom procesoru E4500 koji radi na 2.2GHz vrijeme izračunavanja je iznosilo oko 1.8 s (uz zanemariva variranja).
Zaključak je da vrijeme izračuna najvjerojatnije ovisi o trenutnoj frekvenciji jezgre procesora.
Da, ovisi. No "problemcic" je sto bi omjer trebao biti u korist C2D, a ne AXP-a. Drzim da bi rezultati na A64 bili identicni kao i na K7. Jer nije li malo bizarno da 600MHz brzi procesor, s 8 puta vise cachea, duplo brzom sabirnicom, x puta brzom memorijom i ostalim technobabelom ima jednake performanse kao i 7 godina stari AXP (ili da budem zlocest, 10 godina stara Alpha 21264).

Opet, kazem, mozda test nije meritoran jer je prebanalan. No tim vise, covjek bi ocekivao barem jednake rezultate na istoj frekvenciji.

Citiraj:
Autor Dr. Faustus Pregled postova
Osim toga postoje i razlike u arhitekturi procesora.
Ozbiljno?

Citiraj:
Kod AMD-a memorijska sabirnica je integrirana unutar procesora,
Kod mojeg nije.

Citiraj:
dok kod Intela to nije slučaj.
Jesi siguran?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote