View Single Post
Staro 25.02.2008., 17:51   #29
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
guma ubija vibracije a ne zvučne valove
a zvuk je vibracija ili?

Po mom skromnom znanju iz osnova fizike zvuk je val, isto sto i vibracija.

Ne zelim se tu sad prepirat s tobom, ali sta je tu je. Probajte ovaj test s gumom/spuzvom i zvučnikom. I sami prosudite. Meni dosta. Cuo sam komentare od ljudi koji imaju spuzvu i nisu bas odusevljeni, i od ljudi koji su imali spuzvi i presli na gumu i preporodili.. Ali znamo da se o pojmovima tipa "tih", "bučan" i slicno ne moze raspravljati jer svatko ima druga mjerila koja se ne mogu preko foruma "doživjet"..
Najbolja kombinacija zvucne izolacije bi se sastojala od 4mm gume i na njoj tvrđa piramidalna spuzva. ali to bi bilo pretjerivanje. Ili jos bolje, full mekakna piramidalna guma
Poanta oko koje cemo se svi slozit je to da treba prvo smanjit buku sto je vise moguće, i onda krenut u izolaciju kućišta. Jer ovako nema i bas neke koristi.
Po meni posebnu paznju treba posvetiti ventovima koji su na vanjskim stranicama kućišta jer se oni najviče cuju i njih je nemoguće prigušit(naravno osim smanjenjem voltaze, ali i gubitka efikasnosti), dok se ovi unutarnji mogu malo ubit s izolacojom..
Naravno ako imate stock cooler na 8800gt i vent vam se vrti na 100%, tu je jasno da ne postoji način kako utisati taj vent osim zamjenit hlađenje na kartici..
Stoga znači smanjit broj ventova, oni koji ostanu smanjit na najmanje moguce(performanse) i onda tek sa izolacijom..
poz
srale7 je offline   Reply With Quote