View Single Post
Staro 25.02.2008., 12:10   #7
SlaWeX
Premium
Moj komp

SlaWeX's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
ja mislim da sa tvoja 3 GB RAM-a swap i nije nesto vazan za performanse.
Nazalost nije tako! XP i Vista 32 bit su napravljeni tako da bez obzira koliko RAM-a imas, swap file je uvijek u uporabi, vecim ili manjim dijelom. Moze se "na silu" pomocu tweakova prisiliti OS da ne koristi virtualnu memoriju, no takav nacin rada moze biti (kako javljaju ljudi) kontraproduktivan.

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
puno pametnije bi ti bilo kupiti josh jedan modul rama i sredit to sve kako spada (zasto si kupio 3 modula?, zasto ne 2 ili 4?)
Jos jedan mogul RAM-a meni nebi znacio apsolutno nista na 32bit-nim windowsima, jer (kao sto ejSid kaze), 32bit-ni windowsi mogu prepoznati samo 3.2 GB RAM-a, i sa toliko mogu najvise raditi; s time da se u tih 3.2 Gb ubraja i memorija graficke kartice. Druga stvar je ta sto 32-bitni windowsi mogu pojedinoj aplikaciji/procesu dati maximalno 2048 MB RAM-a. Dakle 3 GB bi bio neki maximum/optimum memorije za rad sa 32 bit-nim windowsima.

Probao sam izvaditi jedan modul RAM-a van, pa isprobati dual channel preformanse, i jedino gdje sam vidio bolje "brojke" su bili sinteticki benchovi u Everest softu. U igrama (Crysis - ona mi je sad najvece mjerilo ) pomaka na bolje nije bilo...