View Single Post
Staro 25.02.2008., 01:00   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
400PNF - +3.3V % +5V total output shall not exceed 150W
400THN - the total output for +3.3V % +5V is limited to under 115W

Ćemu davat različite vrijednosti, ako je isto sklopovlje ? Sami sebi skaču u usta i k tome još daju manju vrijednost no što uistinu jest ?

Znam kad sam ja kupovao svoje, bila su dva Fortrona 400W. U cijeniku su se razlikovali po HQ i podacima (amperažama na rail-ovima i snazi na pojedinim railovima), a prilikom preuzimanja također su bila 2 napajanja ispred mene. Razlika je osim u naljepnici bila i u tome da je na jednom pisalo w/o noisekiller, a na drugom (mom) w/ noisekiller. Nažalost, ostalo nisam zapamtio (jesu to bili PNF i THN ili ne, tada nisam imao pojma o tome koja je razlika, a gledao sam samo snagu na railovima i uzeo sam onoga koji je imao više na +12V)

Noisekiller je, koliko sam shvatio mogućnost autoregulacije brzine okretaja ventilatora, što automatski povlači da i imaju različito sklopovlje (ako ništa drugo, za taj senzor jedan).

Sad, jesu li uistinu to ista ili ne - vidjet ćemo kad se još ljudi javlja. Znam da se nedavno pisalo da postoji razlika između dva 350W PNF-a što se glasnoće tiče.

Ako netko ima THN-a i voljan ga je otvoriti, neka se javi. Ja mogu komotno svojeg PNF-a. Ionako ga moram čistiti od prašine i pogledati vent di sam ga spigao...