View Single Post
Staro 24.02.2008., 21:30   #17
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
svaka cast! fakat impresivan OC Quad-a

steta sto 3DM06 ne moze proci na istim taktovima kao i superPi, jer 300 MHz razlike nije za baciti,

a pošto u super pi proc sigurno vise radi(radi 100% cijelo vrijeme ) nego u 3DM06 pa nije do proca, sto ga koci onda u 3dm06?

ja nisam to isao istrazivati po drugim forumima ali sam isto to osjetio prilikom OC-a
Hvala

Inače, ako pogledate malo bolje, ovdje rade 2 jezgre, a ne četiri, a pošto je SuperPi single threaded aplikacije, nije bitno i da je jedna jezgra upaljena, ako to omogućava veći OC.

A u vezi 3DMarka (naravno sve 4 su upaljene), možda bi prošlo na nekih 4.25GHz (pretpostavka s obzirom da je stabilno prošao na 4.2GHz),
ali sve iznad toga bi zahtjevalo više voltaže, i bolje hlađenje, pogotovo regulacije napona koja crkava pod ovom mrcinom.

Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Super reza kaj se quada tice ali xfx bi mogla i bolje sa voltmodom.
Inace videl sam da ti cpuz ocitava 1.0nesto v za cpu to je vjerojatno krivo kad si sam napisal da je na 1.75 u super pi-u?
Jos jedno pitanjce: di si ovaj put drzal komponente? u škrinji?
Nije do XFX-a, nego do tog vražjeg OCP-a.

Baš mi je maloprije Quake pokazao što bi trebao biti sljedeći korak, ako bismo željeli ići preko 800-820MHz:

i ovo kao opcionalna solucija, radi stabilizacije napona:
(doduše, IMO malo overkill, no ako su ljudi voljni, da imaju mogućnost )

Da, ploča sa svim procesorima prijavljuje krivi napon u CPU-Z-u.
Tako da, kako rekoh, bilo je podešeno 1.75v u BIOS-u.

U vezi hlađenja, kako rekoh, to je samo ledeni požeški zrak u pitanju

I da, evo i validacije od Kenta na 4.5GHz, samo validacija, jer SS nisam uspio spremiti
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=319865
Razer je offline   Reply With Quote