Mislim to da dva ,tri pa eto i quad-a, podsjeća na VIP(T-COM) tarife nula, free itd. Nisam nikakav PSU stručnjak (čak ni blizu) ali guglajući okolo može se pročitati da se uglavnom radi o jednom railu. Npr. Corsair i Antec se čak brane da su u specifikacije stavili ono što im je Seasonic dao na papiru i da nisu znali da se radi o jednom railu?! Ispada da svi oni mogu povući na 12V onoliko koliko dobijemo zbrojem svih railova(što je utvari dobro). Eto ako griješim molim da me neko ispravi. Negdje sam čak našao listu high-end napajanja i svi su imali fizički samo 1 rail.
PS
Evo npr. nabavljao sam Anteca TP trio za frenda(btw tražio sam savjet i na ovom forumu). On ima kakti tri raila(PSU). Tom prilikom našao sam test po kome ima jedan i čak nema uobičajene limitere na pojedinim granama tako da se može povući ful snaga preko svake grupe žica. Neki pak imaju 1 rail ali i limitere po granama(žicama). Ustvari o svemu ovome Wolverine je već pisao. Mislim da bi bilo dobro znati da li napajanja imaju stvarno ograničenje po "railu" ili ne. Ovo da li je 2, 3 i 4 izgleda totalno nebitno