View Single Post
Staro 23.02.2008., 20:11   #24
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Evo drago mi je da vidim da ima jos ekipa koja govori Azureus, vec sam se pobojao da cu biti prvi.

Je, glomazan je, ali budimo realni, ako meni nimalo ne usporava komp, a koristim muzejski primjerak PC-a, vi sa dvojezgrenim procevima i pustim gigabajtima RAM-a necete vidjeti apsolutno nikakvu razliku. Dapace koristim ga na PCu u NLu isto, to je E2140 proc i tamo ni ne osjetim ovo "glomazan".

A zasto sam ga uopce probao koristiti... jer je to jedini klijent kojeg sam nasao za kojeg nisam morao otvarati portove na firewallu i radit port forwarding i jedini koji je radio u mojoj firmi u kojoj sam radio. uTorrent nije htio downloadati zbog zatvorenih portova, Azureus je radio ko urica.

I zadnji razlog zasto je Azureus bolji... uTorrent zna jako zakrciti router, i na nekim routerima je to ozbiljan problem. Ja sam imao problema sa svojim Linksys wireless routerom. Googlanje mi je pokazalo da bih mogao instalirati 3rd firmware na router... dok jedan lik nije predlozio Azureus... i od kad sam instalirao Azureus Internet veza ni jednom nije pukla tokom downloada.

Molim da se ne trudite sa komentarima tipa "na mojoj vezi uTorrent nikad nije radio probleme..." ja govorim o 100Mb vezi (fizicki sam bio na cca 100 metara od SARA-e, zato molim nemojte sa glupostima da nisam mogao imati tu vezu) i o simultanom downloadu nekoliko fileova odjednom (to nekoliko je 2-3, ne 20) od kojih su neki isli i do 1MB/s. Ali znao je cesto zakrciti vezu i sa samo jednim fileom...

Sve u svemu, koristio sam uTorrent oko godinu dana, instalirao Azureus i vise se ne vracam na uTorrent.
Elven je offline   Reply With Quote