View Single Post
Staro 23.02.2008., 19:14   #1
xeen
Premium
Moj komp

xeen's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Problem s memorijom

Nisam bio siguran gdje ovo postati, vi prebacite ako smatrate da ide negdje drugdje.

Imam Asus 5pk SE ploču, gore je p35 chipset. Na njemu imam zadnji bios 901. Što se tiče rama, instalirana su 4 identična modula (kingmax na 800mhz) od 1 gb. Otkad sam updateao bios na ovaj 901, memtest mi ne uspijeva više. Prvo sam mislio da je neki od ram kekasa zeza. Kad jedan od modula stavim, memtest prolazi. Probao sam s tim jednim modulom koji kao radi isprobati sva 4 utora, svuda je prolazilo. Zatim sam svaki modul zasebno stavljao u kantu i vrtio memtest, svi su prošli. Čim stavim bilo koji drugi modul, počne zezati memtest, izbacuje dosta grešaka.

To sam primjetio prvi put kad sam radio uspoređivanje podataka sa hard diska i na svježe sprženom dvd-u, gdje mi prvi put nije prošlo, a drugi put je. Ja vjerujem da mi se to počelo događati od upgradea biosa, da li je to moguće, da su na takav način zeznuli stvar? Nisam siguran što nositi u servis na reklamaciju jer su svi moduli ispravni.

Što mi preostaje za napraviti, čekati novi bios? Napraviti bug report? Biti sa samo jednim gigabyteom u kanti?
xeen je offline   Reply With Quote