Citiraj:
Autor gesaugen
super... pa istu stvar snimanja bez kompresije i ja sad radim, tj. snimam u raw format koji zauzima 1,32gb za 1min filma... kasnije to kompresiram s Nero Digital-om... no za cijeli film na taj način moram imat bar 100gb praznog diska. to je jako loše riješenje koje košta i mnogo vremena, dok za 150kn imaš sve u realnom vremenu. mislim da je HW enkoder puno bolje riješenje
|
Mislim, snimanje u formatu koji jede 1,32GB po minuti ? I to još analogna telka ? Nije li to ludost? Veći bitrate nego li kod HD-a...
Snimiš dva sata filma nekog 4GB, pogledaš kasnije pa pobrišeš. Ako želiš na DVD prebaciš eventualno.
Citiraj:
Autor gesaugen
a druga odlična funkcija, Timeshifting, je nezamisliva bez HW encodera!
|
Kako? Pa meni je radila bez ikakvih problema i na Leadtekici staroj, kao i na ovoj, trenutnoj Terratec-ici.
Tu se slažem s Jelcom.
Citiraj:
Autor gesaugen
i ja sam svoju bio tak negdje platio i uistinu nit pod razno ne vriejdi toliko para, čisto zbog toga jer je vrlo podbacila oko kvalitete analognog signala i oko softvera za gledanje TV-a. Meni se njihov softver stalno rušio, te sam DVB signal gledao pomoću DVBviewer-a a ne preko njihovog... no kako mi je kvaliteta DVB signala na njoj izgeldala lošije neg kvaliteta analognog na Leadtek Expertici, prestao sam ju uopće gledat i prodao ju
|
Očigledno si imao peh, ili neki konflikt sofvera sa drugim stvarima što imaš na kompu. Meni se sruši, samo kad sam ja za to zaslužan

Druga je stvar što ti imaš kabelsku, pa ti analogna izgleda najbolje što može. Ja imam doma riblju kost koja gleda direkt prema Sljemenu i odašiljaču, nema nikakve prepreke između. Na telki (u dnevnoj sobi) su mi svi programi dobre kvalitete, jedino je Nova malo lošija. Na Leadtekici sam imao dosta lošiju sliku nego li na telki. Mislim da mi je samo HRT2 bio koliko toliko bez snijega. Zato i jesam pokušao sa DVB-T-om i preporodio se. Svi kanali imaju puno bolju sliku (uostalom, ja sam i stavio slike digitalnog i analognog signala na onaj thread na forumu), nema više kašnjenja zvuka za slikom (čak niti na analognoj, što je Leadtekica znala raditi nakon snimanja dužeg od sat-dva).
Sad dolazimo do drugog dijela. Drugi softver. Leadtek TV2000 Expert se mogao dosta koristiti i imao je podrušku u Dscaleru i ostaim programima za analognu TV, no onda si se morao pošteno pomučiti da bi upogodnio daljinac sa tim programima. A gledanje telke bez daljinca mi je komatozno. Nasuprot tome, Terratecov softver (za druge neznam, stoga i govorim samo za svoj s kojim imam iskustva) za daljinac je prilagodljiv i radi na principu keyboard shortcuta i možeš bilo koji program koji ima shortcutove prilagoditi njemu.
Druga stvar što daljinac ne hvata najbolje pritiske na gumbe.
Citiraj:
Autor gesaugen
a jebiga sad... ako se tako gleda, onda je TV over-the-air općenito prošlost jer sa dvoljno brzim internetom možemo svi imat IPTV i nemaš potrebe za tuner nit išta već samo softver za gledanje
|
Dovoljno brzi internet košta i koliku god IPTV imao prednost, kod nas gdje još postoje paketi u ADSL-u, se ne isplati nikako.
Citiraj:
Autor gesaugen
Kašnjenje zvuka za slikom je nuspojava HW encodera, uzrokovana lošimsoftverom gdje ti se u RL vremenu cijelo vrijeme signal enkodira.
Da bi se to izbjeglo, mora se koristit dobar softver, poput ChrisTV-a, u kojem se to može isključit, i uključit po potrebi (za snimanje recimo)
Tu mani umaju SVI PVR tuneri... (tuneri sa HW encoderom). No zadnji koji sam ja imao je bio ATI 550 Pro, te se toplo nadam da su današnji PVR tuneri (poput ovog LEadteka) preboljeli te bolesti
|
Da, samo što ja pričam za slučaj sa analognim tunerom koji nije imao HW enkoder. Računalo nije bilo nimalo slabo za snimanje u MPEG2 i pri snimanju load nije bio preko 30-40%.
A zanimljivo je da se na istom signalu, na Terratecu to ne događa, kao što se na Leadteku znalo - da se nakon sat-dva počne zvuk i slika desinkronizirati.
Citiraj:
Autor gesaugen
moje iskustvo s tunerima je da se ne ispalti kupit no name šrot, već da je najbolji izbor onaj tuner koji ima najzastupljeniji chipset (zbog softverske zajednice i podrške) a koji ima jako dobar softver od vlastite firme (za svaki slučaj).
i nebi se složio da je digitalna bolja - ako imaš kabelsku kao ja, analogna je savršena i za nijansu stvarnija neg DVB-t. zbog toga želim preć drito na HD DVB-t (croatel), jer dvb-t vulgaris nije vrijedan prelaska...
|
Eh, ono što je kod tada bilo, da se mora imati dobro podržan chipset, to su riješili (trebali bi) s BDA driverima. I radi. Možeš koristiti sve bolje programe za gledanje TV-a na kompu.
Tko ima kabelsku, njemu jest slika odlična i ima hrpu programa. Tako da se mora dobro promisliti za što se ima mogućnosti te onda kombinirati jel ti treba analogni, digitalni, hibridni ili pak satelitska kartica.
No, jednom kad upogoniš primjerice TVserver + MediaPortal + WebEPG, pa opališ snimanje 4 programa istovremeno (čisto za demonstraciju) i gledaš televiziju na svim računalim u mreži (a da samo jedno ima karticu) - e to je nešta što analogna televizija ne može.