View Single Post
Staro 23.02.2008., 12:23   #780
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Ukoliko imate problema s pisanjem novih poruka

Pozdrav ljudi,
pošto nam se u zadnje vrijeme javilo poprilično puno ljudi sa problemima u pisanju novih poruka, editiranju starih, itd, mislim da bi bilo okej da javimo zašto je tomu tako.

PROBLEM: server javlja "Method not implemented" grešku kada pokušavam spremiti novu poruku ili urediti postojeću ili bilo što slično.

RJEŠENjE: please pregledajte što ste napisali. stvari poput npr. pathova do boot (dot) ini datoteke ili neka putanja do nekog file-a nisu dozvoljene. i mislim da je to zapravo rješenje svih problema vezanih za ovu tematiku

OBJAŠNjENje: Naime, tijekom posljednjeg upgrade-a smo, imeđu ostalog, nadograđivali i sigurnost, među ostalim i firewall koji štiti naš web server. "Firewall" u sebi sadrži pravila koja filtriraju sav promet koji dolazi do servera i time spriječava hrpetinu file inclusion, sql injection i ostalih napada kojima je server svakodnevno izložen. Koliko nam je to bitno, govori i statistika. Prije implementacije ovog firewalla (brijem da negdje krajem 2006.) imali smo po nekoliko upada na server godišnje, a nakon toga ni jedan.

Zašto ne maknemo problematične filtere? Jer su nam potrebni. Trenutno su stranice PCE-a pisane prilično sigurno i onak... robusno i do sada smo si mogli dozvoliti isključivanje ovih filtera. Tijekom ove godine namjeravamo dodavati neke nove stvari koje su temeljene na jednom odličnom bloatware-u, koji ima popriličan broj sigurnosnih propusta. Naša je procjena da bi nam bilo manje isplativo odreći se te aplikacije ili joj ispravljati propuste, nego pojačati sigurnost na nivou firewalla.

Ovo kao nuspojavu ima i činjenicu da određene fraze, nazivi, itd. ne prolaze kroz post na forumu. Znam da je malo bezobrazno ovo reći, ali istu stvar je moguće napisati na sto načina, pa please napišite ono što vam se čini problematičnim na neki drugi način. (ako možemo pisati stvari poput "yeby se" i na slične načine obilaziti filtere, onda mislim da ni ovo neće biti problem).

(tor, mislim da bi nam dobro došao neki partizanski smajlić, ili neka fora parola ili nekaj takvo)

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote