Citiraj:
Autor subtex
Zato molim sve članove koji su imali bilo kakvih problema sa bilo kojim leadtek karticama neka napišu kak su to riješili....
|
- kad si zadnji put updejto BIOS?
- možda Leadtekica traži novu verziju PCIe utora? Koju matičnu imaš
Citiraj:
Autor Vuco
Ah, što nemaš Quad  . Šalim se, gle, za takve stvari, priznajem - hardverski MPEG2 je koristan. No, ti uvijek može snimati, pa kasnije prebaciti ako ti je baš toliko važno da bude u kompresiranom formatu. Snimati u MPEG2 nije problem. Onaj tko nema kabelsku, sumnjam da ima toliko dobru sliku na analognoj.
...
A gle, nemrem ti dat primjer jer ga kod nas vjerojatno nema. No opet, 100-150kn dati više za hardverski MPEG2, uz današnju snagu računala i diskove od terbajta (dobro, nije da ga svatko ima, no 250-320-500 su već standardni koliko vidim), opet se dovodi to u pitanje. Za 150kn kupiš polovni 80GB HDD i na njega snimaš u normalnom obliku. Mjesta i previše.
|
super... pa istu stvar snimanja bez kompresije i ja sad radim, tj. snimam u raw format koji zauzima 1,32gb za 1min filma... kasnije to kompresiram s Nero Digital-om... no za cijeli film na taj način moram imat bar 100gb praznog diska. to je jako loše riješenje koje košta i mnogo vremena, dok za 150kn imaš sve u realnom vremenu. mislim da je HW enkoder puno bolje riješenje
a druga odlična funkcija, Timeshifting, je nezamisliva bez HW encodera!
Citiraj:
Autor Vuco
(Cinergy HT PCI) i sam posjedujem (koštala je nekih 430kn mislim)
|
i ja sam svoju bio tak negdje platio i uistinu nit pod razno ne vriejdi toliko para, čisto zbog toga jer je vrlo podbacila oko kvalitete analognog signala i oko softvera za gledanje TV-a. Meni se njihov softver stalno rušio, te sam DVB signal gledao pomoću DVBviewer-a a ne preko njihovog... no kako mi je kvaliteta DVB signala na njoj izgeldala lošije neg kvaliteta analognog na Leadtek Expertici, prestao sam ju uopće gledat i prodao ju
Citiraj:
Autor subtex
Po meni, analogni tuneri su prošlost. Ajde za onoga tko nema pristup DVB-T signalu (a takvih ima puno), njemu je još odlično (pogotovo ako ima kabelsku, onda je još i bolje). No, sama analogna sa ne tako dobrim signalom je koma.
|
a jebiga sad... ako se tako gleda, onda je TV over-the-air općenito prošlost jer sa dvoljno brzim internetom možemo svi imat IPTV i nemaš potrebe za tuner nit išta već samo softver za gledanje
Citiraj:
Autor Vuco
Leadtekicu sam istu i ja imao, PVR me malo izluđivao (mute prilikom ulaska u njega), ponekad je zvuk kasnio za slikom. Nisam baš bio oduševljen.
|
Kašnjenje zvuka za slikom je nuspojava HW encodera, uzrokovana lošimsoftverom gdje ti se u RL vremenu cijelo vrijeme signal enkodira.
Da bi se to izbjeglo, mora se koristit dobar softver, poput ChrisTV-a, u kojem se to može isključit, i uključit po potrebi (za snimanje recimo)
Tu mani umaju SVI PVR tuneri... (tuneri sa HW encoderom). No zadnji koji sam ja imao je bio ATI 550 Pro, te se toplo nadam da su današnji PVR tuneri (poput ovog LEadteka) preboljeli te bolesti
Citiraj:
Autor Vuco
Digitalna je bolja, naravno, hibridnih tunera ima po stvarno niskim cijenama (puno manje negoli što košta moja Cinergy HT PCI ili ta Leadtekica što ju ti hvališ).
|
moje iskustvo s tunerima je da se ne ispalti kupit no name šrot, već da je najbolji izbor onaj tuner koji ima najzastupljeniji chipset (zbog softverske zajednice i podrške) a koji ima jako dobar softver od vlastite firme (za svaki slučaj).
i nebi se složio da je digitalna bolja - ako imaš kabelsku kao ja, analogna je savršena i za nijansu stvarnija neg DVB-t. zbog toga želim preć drito na HD DVB-t (croatel), jer dvb-t vulgaris nije vrijedan prelaska...