Citiraj:
Autor gesaugen
nema šanse ako snimaš direktno u kompresirani video s gubitkom klavitete i kompresijom kakvu dobiješ sa hardverskim mpeg2 enkoderom.
na mom Core2Duo i 2gb rama to nisam uspio, tj. uvijek se video barem malo zatrza, barem svakih 10-15 sekundi...
|
Ah, što nemaš Quad

. Šalim se, gle, za takve stvari, priznajem - hardverski MPEG2 je koristan. No, ti uvijek može snimati, pa kasnije prebaciti ako ti je baš toliko važno da bude u kompresiranom formatu. Snimati u MPEG2 nije problem. Onaj tko nema kabelsku, sumnjam da ima toliko dobru sliku na analognoj.
Citiraj:
a čuj, ta famozna Terratecova podrška je meni rekla da nemogu hvatat sa "Terratec HT PCI" karticom Croatel tj. da njihova kartica ne podržava HD DVB-T signal... i samo zbog toga sam ju prodao
s druge strane, Leadtek možda ne riješi iste sekunde, al bogme riješavaju s vremenom. ovaj tvoj primjer s Terratecom je ekstreman jer su valjda jedini igdje ikad od svih firmi koji slušaju kupce. To nisam čuo da itko drugi radi...
|
Ma velim ti, član sa PCE-a im je uploadao snimljeni stream da ga oni pogledaju i nakon dan-dva je izašla beta Home Cineme sa novim codecom (danas već standardni -
Cyberlink Video/SP2 Decoder (Terratec) ). Inače, tu dotičnu karticu (Cinergy HT PCI) i sam posjedujem (koštala je nekih 430kn mislim) i osim malo lošijeg daljinca, nemam prigovora. Pogotovo od kada mi je Jelc rekao kak je on uhvatio Croatel na svojoj All-in-Wonder-ici, tak sam i ja napravio (Cyberlinkov PowerDVD + Nero 7 radi njihovih codeca za H264) i bez problema sam uhvatio Croatel.
Nedavno sam probao i u MediaPortalu uhvatiti Croatel i uspio sam. U DVBVieweru i Homecinemi već radi standardno dobro. Velim, jedina zamjerka jest daljinac malo lošiji (no vidio sam da ima USB verzija prijamnika, koju sam bratu kupio, i koja radi puno bolje nego ova moja kod koje se prijamnik uštekava odozada).
Citiraj:
čuj, ako bi možda bi mogao dat primjer neke sa ISTIM specifikacijama a koja je jeftinija, puno bi mi pomogao...
i ja, i zato sam se vratio na njihov analogni TV2000XP Expert model za koji imam samo riječi hvale
|
A gle, nemrem ti dat primjer jer ga kod nas vjerojatno nema. No opet, 100-150kn dati više za hardverski MPEG2, uz današnju snagu računala i diskove od terbajta (dobro, nije da ga svatko ima, no 250-320-500 su već standardni koliko vidim), opet se dovodi to u pitanje. Za 150kn kupiš polovni 80GB HDD i na njega snimaš u normalnom obliku. Mjesta i previše.
Citiraj:
Inače, smatram da analogni tuner koji nije podržan od Dscaler i ChrisTV softvera, nije vrijedan spomena jer još nisam naišao na softver za analognu TV s boljim mogućnostima od to dvoje (pogotovo Dscaler)
S digitalnim pak nemam toliko iskustva pa o tome neću nit pričat
|
Po meni, analogni tuneri su prošlost. Ajde za onoga tko nema pristup DVB-T signalu (a takvih ima puno), njemu je još odlično (pogotovo ako ima kabelsku, onda je još i bolje). No, sama analogna sa ne tako dobrim signalom je koma.
Leadtekicu sam istu i ja imao, PVR me malo izluđivao (mute prilikom ulaska u njega), ponekad je zvuk kasnio za slikom. Nisam baš bio oduševljen.
Digitalna je bolja, naravno, hibridnih tunera ima po stvarno niskim cijenama (puno manje negoli što košta moja Cinergy HT PCI ili ta Leadtekica što ju ti hvališ).