View Single Post
Staro 22.02.2008., 21:34   #13
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
MPEG2 enkoder dobro dođe na slabijim računalima, svakako. No svaki procesor danas, počevši od onoga od ~250kn (AMD LE1600 npr.) može bez problema snimati i bez toga.
nema šanse ako snimaš direktno u kompresirani video s gubitkom klavitete i kompresijom kakvu dobiješ sa hardverskim mpeg2 enkoderom.
na mom Core2Duo i 2gb rama to nisam uspio, tj. uvijek se video barem malo zatrza, barem svakih 10-15 sekundi...
Citiraj:
O podršci otom-potom. Baš se i nisu pretrgali kad im je falio TTX u PVR-u kod DVB-T-a. IMHO, kod TerraTeca sam vidio puno bolju podršku (imaju FTP na kojem dosta redovito izbacuju bete kako im ljudi sugeriraju na poboljšanja; ako se netko sjeća, jedan član sa ovog foruma im je poslao stream od Croatela i ubrzo su izbacili betu koja je mogla bez problema vrtiti sa Croatela; od tada se i pojavio njihov codec ukomponiran).
a čuj, ta famozna Terratecova podrška je meni rekla da nemogu hvatat sa "Terratec HT PCI" karticom Croatel tj. da njihova kartica ne podržava HD DVB-T signal... i samo zbog toga sam ju prodao
s druge strane, Leadtek možda ne riješi iste sekunde, al bogme riješavaju s vremenom. ovaj tvoj primjer s Terratecom je ekstreman jer su valjda jedini igdje ikad od svih firmi koji slušaju kupce. To nisam čuo da itko drugi radi...
Citiraj:
Najbolji omjer ? Ne bih se baš složio. Preskupa je, po nekom mojem mišljenju.
čuj, ako bi možda bi mogao dat primjer neke sa ISTIM specifikacijama a koja je jeftinija, puno bi mi pomogao...
Citiraj:
...jer sam imao posla sa Leadtekom i njihovim (za sada samo analognim) tunerima.
i ja, i zato sam se vratio na njihov analogni TV2000XP Expert model za koji imam samo riječi hvale

Inače, smatram da analogni tuner koji nije podržan od Dscaler i ChrisTV softvera, nije vrijedan spomena jer još nisam naišao na softver za analognu TV s boljim mogućnostima od to dvoje (pogotovo Dscaler)
S digitalnim pak nemam toliko iskustva pa o tome neću nit pričat

Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Ono što me najviše kolje je Croatel. Nikako do njega. Nikakvim trikovima. Ali zato na najjeftinijoj PCMCI karici i istoj anteni (preštekam kabel) Vidim croatel bez ikakvog problema. Dakle, slabije prima signal. Istina da je antena loše postavljena, ali PCMCI radi i s takvom antenom.
si siguran da je do antene? ja recimo primam digitalni signal prek kabelske (Bnet) i na Terratec HT PCI nikak nisam uspio dobit sliku na Croatelu...

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 22.02.2008. u 21:53.
gesaugen je offline   Reply With Quote