View Single Post
Staro 21.02.2008., 20:04   #9
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nisu ti baš nešto razlozi.

Novo sučelje ništa ne znači. Isti vrag ko i stari PCI, ima ga svaka novija ploča. Leadtekov softver me nije nimalo oduševio još od TV2000 Expertice, dapače (problemi sa mute-anjem prilikom ulaska u program, podrška za mnoge codece, a rijetko je sa kojim radila kako spada, osim sa svojim koji dolazi sa PVR-om).

Ajde, za chipset se baš i ne kužim (tj. vjerujem ti da je najjači), no ako kartica ima BDA drivere, velike su šanse da će raditi sa većinom programa (zato i jesu stvoreni BDA driveri), što ne ? Pogotovo kada govorimo o DVB-T-u i programima za gledanje istog ?

MPEG2 enkoder dobro dođe na slabijim računalima, svakako. No svaki procesor danas, počevši od onoga od ~250kn (AMD LE1600 npr.) može bez problema snimati i bez toga. Dapače, ja sam se uvjerio još davnih dana, da je loš analogni signal najveći neprijatelj snimanju analogne TV.

O podršci otom-potom. Baš se i nisu pretrgali kad im je falio TTX u PVR-u kod DVB-T-a. IMHO, kod TerraTeca sam vidio puno bolju podršku (imaju FTP na kojem dosta redovito izbacuju bete kako im ljudi sugeriraju na poboljšanja; ako se netko sjeća, jedan član sa ovog foruma im je poslao stream od Croatela i ubrzo su izbacili betu koja je mogla bez problema vrtiti sa Croatela; od tada se i pojavio njihov codec ukomponiran).

Najbolji omjer ? Ne bih se baš složio. Preskupa je, po nekom mojem mišljenju.

Naravno, sve ovo je IMHO, jer sam imao posla sa Leadtekom i njihovim (za sada samo analognim) tunerima.