[QUOTE=igorba;955617]Evo da podijelim s vama što mi je odgovoreno na upit o istovremenom spajanju dva računala preko MetroCARNeta:
...Što se tiče spajanja više računala na MetroCARNet uslugu, moguće je, ali je potrebno postaviti neke dodatne postavke. Spajanje se vrši tako da naš router ostvari konekciju prema našim serverima, i onda Vi sa Vašeg računala pokrećete VPN konekciju, s kojom se spajate na CARNet-ove servere i na njihov link prema internetu. Postoje dvije solucije spajanja više računala na tu mrežu. Prva je da na svakom računalu postavite VPN konekciju sa različitim podacima i spojite se paralelno. Druga je da imate router ili preklopnik koji podržava VPN spajanje kroz svoje sučelje, pa onda pomoću jednog korisničkog imena i lozinke ostvarite tu VPN konekciju i „dijelite“ je sa drugim računalom...
Imam MetroCarnet i tri računala na mreži, spojena žično na Thomsona, po drugom modelu.Znači, jedan account djelim sa ostalim računalima.Sve radi bez greške.
Jedina mana je što master comp mora biti stalno uključen, ali ako za ove novce to bude jedini nedostatak, nitko sretniji od mene.