Citiraj:
Autor Razer
Hm, sumnjam da je do ploče. Jer su ljudi na dotičnoj postizali strašno dobre rezultate. Pogledaj koliko je simply uspio dići svog E6750 na toj ploči (530MHz+)
|
citam i ja da ljudi postizu strasno dobre OC rezultate (ugl do 500FSB, iznad toga jedino ako imas dosta srece)
ali isto tako citam i da neki jednostavno ne mogu skoro pa nista postici (sto i gigabyte priznaje)
Citiraj:
Autor Razer
Stvar je očito u lošijoj reiziji procesora, koliko god to to ne želio prihvatiti.
|
revizija je G0
koliko znam, najbolja sto se tice OCanja
Citiraj:
Autor Razer
Daj mu više volta, i vidjet ćeš da ćeš uspjeti preko 400MHz. Vidim imaš Freezera, tako da ni 1.5+ ne bi bio problem. Na kraju krajeva, sigurno ga nećeš spaliti time što probaš.
|
probao sam do 1.46V, vise od toga nisam htio
ne zato sto se bojim visokih temp ili necega, nego zato sto znam da bi moralo raditi bez problema na puno manjoj voltazi
Citiraj:
Autor Razer
Jesi siguran da ugasiš EIST nakon CCMOS-a?
|
EIST i jos one 2 postavke sto kontroliraju voltazu i takt procesora drzim iskljucene za vrijeme OCanja
Citiraj:
Autor Razer
Kako misliš nemožeš mijenjati latencije?
|
mogu ih ja mjenjati, ali vrijednosti se nece zadrze nakon izlaska iz BIOSa (komp se restartira i vrati latencije i takt memorije na defaultne vrijednosti, FSB proca ostane OCan)
memoriju sam testirao memtestom i nije bilo nikakvih problema
Citiraj:
Autor Razer
Jesi li stavio zadnji BIOS na ploču?
|
mislim da sam sveukupno imao 3 revizije BIOSa - F6, F7 i trenutno sam na zadnjoj F9
btw gigabyte ima ugradjenu postavku u BIOSu automatsko OCanja procesora ako je pod opterecenjem, i mos birati vise tipova OCa (sport, turbo, hydro, mega, sta li sve vec ne)
i sto je najbolje kad ukljucim (a sve ostalo je na default) bilo koju od tih vrijednosti komp se opet restarta i ta opcija se vrati na default u BIOSu
ugl sad drzim proc na 3.2ghz i vidjet cu nakon duzeg rada da li ce to ici ili ne