tnx care
Citiraj:
Autor Gilbert5
400*8 = 3200MHz, normalno da neće raditi s 1.33V, pogotovo ako uracunaš pad napona u winsima + Vdrop 
|
E6750 nekima radi bez problema i sa voltazom ispod 1.3V dok je OCan (sto je znak da proc uopce ne vuce ne znam koliko struje)
1.35V je sasvim dovoljno za OC od 600MHz
Citiraj:
Autor Gilbert5
Dokaz da se može clockat, samo ti još nisi skužio kako.
Nemam tvoju plocu, ali logično zakljucujem da možda ploča traži više stuje za 400MHz FSB, da ti ram lupa u zid na 800MHz zbog preniskog napona ili preniskih latencija.
|
da si procitao sta sam sve napisao shvatio bi ,da mi ovaj tvoj odgovor nista ne znaci
dizao sam voltazu proca do 1.45V
voltaza memorije je na 2.00V (dignuto sa 1.8V)
dosao sam do zakljucka da je problem u maticnoj (ne moze biti do napajanja od 550W s kojim nisam primjetio nikakve druge probleme)
mnogi ljudi imaju problema sa ocanjem DS3 serija maticnih ploca i ugl svi prijavljuju problem oko rebootanja nakon OCanja (neki su slali mail gigabyteu i njihov odgovor je bio da maticna nema podrsku za odredjene intelove procesore i da to trenutno istrazuju - sto je apsurdno i definitivno znaci da vise nikad necu kupiti neki njihov proizvod)
Citiraj:
Autor Gilbert5
Daj si vremena da upoznaš bios ploce i slobodno proguglaš ono kaj ne kužiš. Nisi valjda mislio da je clockanje takko jednostavno kako to Razer i ekipa tvrde?  Kažem ti, strpljenja i vremena = vrhuski OC-er 
|
BIOS ko BIOS, nema tu neke pretjerane mudrosti
isto se tice i OCanja
nisam jednostavno uletio, OCao i kad sam vidio da ne ide iz prve odlucio postati na forum
patim se s tim otkako sam kupio komp (koja 2mj) i probao sam sve moguce kombinacije kod OCanja, postavki BIOSa, flashanja BIOSa, vadjena baterija i ponovnog spajanja svih komponenti
strpljenja i vremena? bas ti hvala na replyu u kojem mi nisi uopce pomogao nego postao neki genericki odgovor (googlaj, ocanje nije lako, strpljenja, upoznaj BIOS)
odlucio sam postati svoj problem ovdje zato sto sam primjetio da mnogi imaju p35 ploce i nadao sam se da ce biti ljudi sa istim problemom a da su ga uspjeli rijesiti ili barem skuziti do cega je