Citiraj:
Autor srale7
Ajde Rak, ti jedan stučnjak za diskove, pomozi meni kako da ja napravim pravilno particije na svoja 2 diska? Htio bi imati mp3ce na posebnoj particiji a ostalo kako ti kazes.. Jer stvarno sad vise ne znam kako to pravilno napraviti..hvala
Jos jedno pitanje u vezi "pravog Backupa". Ja ovo sto sam nazvao particiju backup, to nema veze s pravim backupom, meni je to naziv za particiju za drivere i slicne stvari. Pa ako imas malo volje da mi objasnis kako to radi (pravi backupi kako da si to slozim). I s kojim programom da napravim iz wina particije na disku?
|
Na tvom mjestu bi to napravio ovako:
c:WinXP (8Gb) Samo za instalaciju windowsa. Čak bi i User profile stavio na E:
D:Install (8 ili 12 ili 24 Gb) Samo za instalacije programa. Veličina ovisi o količini instaliranih programa, a najviše o tome imaš li igrice i kakve. Recimo da CoD2 sam zauzima i 5Gb sa custom malama, pa ti 8 Gb ne bi bilo dovoljno.
e:Ostalo (ostatak od 320Gb diska) Za user profile, back up, download, radni i sl.
f:Arhiva (490 Gb) Ime sve govori. MP3, filmovi i sl.
s:Swap (1,5-2x radna memorija) Gore stavljaš swap. Mislim da je sve jasno.
Napomena. Ovaj disk od 500 Gb možeš podijeliti na više particija, prema osobnim afinitetima. Nije važno na koliko, ali gledaj da su slova u nizu. Možeš ga držati i kao eksterni s time da onda swap particija ide na interni disk.
Bubba ti je rekao kako se formatira disk unutar windowsa. To je jedini pravi način za formatiranje diska. Nije dobro koristiti 3rd party programe jer obično rade probleme. Valjda virus sam najbolje zna kakve mu particije najbolje odgovaraju.
Samo prva particija treba biti primary. Ostale i kompletan veliki disk neka bude extended.
Ukratko, tako se particionirau SVI diskovi za WinXP. definitivno su tako najbrži i najstabilniji.