View Single Post
Staro 19.02.2008., 15:42   #440
Fug33
Banned
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
ok kupio freezer 7 pro

i krenuo OCati

nemos da si bog isus

podesim FSB na 400
voltazu proca stavim na manual - 1.33-34V

sve ostale voltaze ne diram

znaci samo sam digao FSB i stavio voltazu proca da je 1.33/34 (EIST, C1 i jos ono jedno sam iskljucio)

sejvam, izadjem iz biosa i komp se ugasi
upali
ugasi
upali
ugasi
napokon se upali i ostane upaljen, odmah udjem u BIOS i vidim da je FSB vracen na default od 333MHz (voltaza je ostala na vrijednosti koju sam zadao)

nakon toga sam probao smanjivati FSB (cak ni na 350MHz nije htjelo raditi), povecavati voltaze proca (sve do 1.45) i memorije

nista nije upalilo

onda sam pokusao staviti FSB na 400MHz i staviti automatsku regulaciju voltaze
odmah je upalilo, komp se restartao izprve, usao sam u BIOS i vidim da proc radi na 3.2GHz , ali je zato voltaza na 1.476V (i mislim da je memorije bila na 2.08V)

i jedino tako hoce zadrzi OC, kad ja stavim voltazu od 1.48 ne pali

odustao sam od OCanja i proc radi na defaultnoj vrijednosti posto mi je 1.476V previse (glupo mi je drzati ga na tolikoj voltazi posto komp radi 10h dnevno i znam da se E6750 OCa i sa undervoltanjem)

maticna je P35-DS3P , zadnja revizija biosa - F9
napajanje Chieftec 550W

doista me fascinira to sa bezuspjesnim OCanjem
kad je sve na default vrijednostima komp radi bez problema (uz rijetke probleme sa paljenjem kompa kad se jednostavno nece upali iz prve nego restarta par puta - no to mi se u zadnje vrijeme skoro ni ne dogadja)

evo citam po raznim forumima da ljudi imaju slicne probleme sa svojim p35-ds3 plocama
jednostavno cim promijene FSB na manual dolazi do restartanja

nitko ne zna zasto, neki imaju srece pa im sve radi bez problema ako ugase neke gluposti po BIOSu (parallel, serial, halt on errors, itd)
dok drugima ne radi nikako (ukljucujuci mene)
Fug33 je offline   Reply With Quote