Citiraj:
Autor RisingPower
Mogu.
|
Znam i ja da se mogu. Spojio sam tako nesto pred godinu-dvije kad smo se frendovi i ja igrali u mrezi sa par kompova preko kasde, ono kad se tek pojavila kod nas.
Sad sam tako nesto doma pokusao napraviti posto sam uzeo jedno novo racunalo. Stvar je sljedeća. Imam UTP kabl od cirka 30tak metara. Od onog što je u kući pa sve do mene. Kod mene je Kasda ADSL Router. Iz svog kompa sam spojen mrežnom (LAN1) na kasdu (utp kabl je kratak, svega metar) i meni sve šljaka. Ali kad taj kabl od 30m, koji bi trebao ici od drugog ulaza Kasde (recimo LAN2) pa do onog računala u kući spojim (i to tako da kako sa jedne strane stavim parice, tako i s druge strane, tipa
ovo), uopće ne dobijam konekciju. Na računalu u kući iza na mrežnoj mi ne svijetli lampica, a na tom portu na Kasdi (LAN2) mi neko vrijeme blinka lampica i onda se ugasi. Na tom istom računalu u kuci mi kaze da je kabl anpladžed...
Potrošio sam nekolicinu konektora misleći da sam krivo nešto spojio, ali nakon svega, mislim da je jedino moguce da kabl nije ispravan ili nešto sl.? Nije da je sad neš previše 30-40m UTP-a, ali ne bi kupovo ako opet neću moći spojiti...
btw: sad sam googlo malo i imam točno ovaj kabl: "draka comteq cat.5e u/utp 4P PVC" (
link)