View Single Post
Staro 18.02.2008., 21:09   #262
MahnitiTapir
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Kaj se tice max FSB-a, spustiš multy na 6x, 1:1 omjer za memu i digneš napone ploče i opleti pa buš našao max FSB
Hm, spustim na 6x kako bi bio siguran da nije do proce.
To štima.
1:1 za memoriju... ...i to štima...
Dignem napone ploče?! .... e to ne kontam...
Zašto?
Mislim, zanima me do kud ide čipset bez dizanja napona a napon ću dizati ako mi bude "falilo"...

Citiraj:
U vezi temperatura, obično su jezgre hladnije od samog proca...pa bi se moglo predpostaviti da se proc pregrijava a samim time su objašnjeni tvoji problemi.
A čuj, bojim se da si nešto gadno pomješao...
Jezgra je ono što stvara toplinu. Dakle temperatura jezgre.
Temperatura procesora je temperatura na heatsprederu (ako ga procesor ima, a C2D ga ima), dakle onom metalnom poklopcu koji pokriva jezgre.
Naravna stvar da je jezgra vruća od "haube", koja je opet vruća od baze hladnjaka koja je opet vruća od hebara hladnjaka. Dec d hol point odvođenja temperature sa jezgre...

Citiraj:
Moraš racunati na mogucnost da ti senzori ne mjere dobro temp, kao i npr moj E6700 je po svim programima 20-23 idle, i 40-42 load što je nemoguće.

Ne bi rekao da su moj senzori loše klibrirani jer nije do procesora.
Kod testova koji se odvijaju cijeli u kešu procesora ili relativno malo komuniciraju s ostatkom kompa sve radi ok iako su pri tome temperature znatno više nego kod drugih primjena, uključujući one kod kojih imam problem.
MahnitiTapir je offline