View Single Post
Staro 18.02.2008., 16:32   #1
Jerry Drake
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Preporuka napajanja za 500-600kn, ne corsair 450vx :)

Dragi kolege forumaši, 'rvatice i 'rvati

Moj CM 430w je na izdisaju, cvili, stenje, propinje se, muči i BSOD-a sve u 16, nije ni čudo nakon tri godine skoro konstantnog 24/7 rada

A sad mi treba napajanje koje će biti pouzdano i tiho, po mogućnosti ako se da naći i modularno a da nije preskupo. Napisao sam u naslovu da ne bih corsair 450vx iz jednostavnog razloga što samih imao priliku nekoliko čuti na djelu i svi su bili bučniji od mog CM-a, a ne želim zalijevati novo napajanje vrućim ljepilom ili mu mijenjati vent. Ali, ako baš nema dovoljno kvalitetne alternative, onda ću corsair 450vx pa kud puklo da puklo...

Znači najviši limit mi je 600kn, a poželjno je bliže 500kn, tiho i pouzdano napajanje, da ima što više (po mogućnosti sve) novije konektore na sebi (za grafu, mbo i ostalo)

Sad imam athlon64 3000+ i nvidiu 6600, ali uskoro se spremam kupiti novu konfiguraciju, bit će to vjerojatno ati 3870, neki dualac a možda i QC, 2 gige rama, 3-4 diska, dvije prže i ostalo... Kod mene napajanja zaista traju po tri godine, ne mijenjam ih često (ako nekaj ne rikne) pa mi nemojte ulijetati s 350 - 380w napajanjima.

Znam da su mi i ta dovoljna, ali neću mijenjati PSU tak skoro pa zato želim da bude jače, da može izdržati eventualne nadoradnje slijedećih godina.

Oprostitie na podužem postu i TIA.