Pomislit cete, opet debil koji se na zna organizirati vlastite particije na disku.. Ali nije tako. Naime prilikom kupnje kompa uzeo sam Samsunga od 320 gb i njega sam podjelio onak klasično
50 gb System
150 gb Mp3
50 gb data
50 gb backup.
Prilikom te podjele nisam uopce razmisljao u igrama i filmovima jer mi to i nije bilo primarno vazno.
I onda sem neplanirano dosao u posjed jednog WD-a od 500 gb. Stavio sam ga u komp i onda sam se mjesec dana mučio s clockanjem, sređivanjem kablova, diskovi su se punili i sad mi je lagani kaos i reko doslo vrijeme da to sredim..
I plan je sljedeci:
Samsung:
50 gb system (xp i programi)
200 gb mp3 (glazba)
50 gb backup (driveri)
Western Digital:
70 gb download (ovo je zamisljeno kao trenutna lokacija za sadržaje s neta)
70 gb data (slike i slično)
120 gb video (filmovi i video)
150 gb games (naravno igre)
60 gb other ( sta nem kud ide ovdje)
I sad par pitanja. Naime na particiji games bi imao imao igre (setup) i tu bi ih instaliravao. Jel bi to sve radilo ok?
Negdje sam procitao da jedan disk moze imati 4 particije, a da za vise treba raditi neke dodatne radnje? Slobodno prokomentirajte raspored particija.
Kako sam vec rekao diskovi su se vec lagano zapunili i sad je problem kako napraviti particije na njima. Uskoro cu na samsunga stavljati win i napravit cu ove particije(osim ako ne cujem neki dobar prijedlog pa se predomislim

), a podatke koji su na njemu bi stavio privremeno na WD-a. I kad bi Windovsi bilo gore, onda bi sve prebacio na samsunga i onda bi u windowsima napravio particije na WD-u.
Ne moram napominjat da sam uvijek kod ovakvih radnji izgubio par Gb slika koje sam imao samo ja, tj. otisle u nepovrat. Pa bi jos trebao savjet za program kojim to kvalitetno napravit?
puno hvala!