View Single Post
Staro 17.02.2008., 14:49   #1
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Particija na dva diska

Pomislit cete, opet debil koji se na zna organizirati vlastite particije na disku.. Ali nije tako. Naime prilikom kupnje kompa uzeo sam Samsunga od 320 gb i njega sam podjelio onak klasično
50 gb System
150 gb Mp3
50 gb data
50 gb backup.

Prilikom te podjele nisam uopce razmisljao u igrama i filmovima jer mi to i nije bilo primarno vazno.
I onda sem neplanirano dosao u posjed jednog WD-a od 500 gb. Stavio sam ga u komp i onda sam se mjesec dana mučio s clockanjem, sređivanjem kablova, diskovi su se punili i sad mi je lagani kaos i reko doslo vrijeme da to sredim..

I plan je sljedeci:

Samsung:

50 gb system (xp i programi)
200 gb mp3 (glazba)
50 gb backup (driveri)

Western Digital:
70 gb download (ovo je zamisljeno kao trenutna lokacija za sadržaje s neta)
70 gb data (slike i slično)
120 gb video (filmovi i video)
150 gb games (naravno igre)
60 gb other ( sta nem kud ide ovdje)

I sad par pitanja. Naime na particiji games bi imao imao igre (setup) i tu bi ih instaliravao. Jel bi to sve radilo ok?
Negdje sam procitao da jedan disk moze imati 4 particije, a da za vise treba raditi neke dodatne radnje? Slobodno prokomentirajte raspored particija.

Kako sam vec rekao diskovi su se vec lagano zapunili i sad je problem kako napraviti particije na njima. Uskoro cu na samsunga stavljati win i napravit cu ove particije(osim ako ne cujem neki dobar prijedlog pa se predomislim), a podatke koji su na njemu bi stavio privremeno na WD-a. I kad bi Windovsi bilo gore, onda bi sve prebacio na samsunga i onda bi u windowsima napravio particije na WD-u.
Ne moram napominjat da sam uvijek kod ovakvih radnji izgubio par Gb slika koje sam imao samo ja, tj. otisle u nepovrat. Pa bi jos trebao savjet za program kojim to kvalitetno napravit?

puno hvala!
srale7 je offline   Reply With Quote