preostri ste prema igri
jucer sam ju cijelu presao i mogu reci da je igra jedan od najboljih FPSova ikad
jednostavno ju je hype ubio, svi su ocekivali ne znam kakvu grafiku na svojim kantama od konfiguracija (a ovima sa racunalima od 10.000$ ne pada napamet kresati detalje)
igra je stvarno inovativna, singleplayer je jako raznolik (cak mi je i radnja oke, posto je sjajna izvedba), multiplayer je iznenadjujuce dobar + jos dobivas jednostavan sandbox editor
mos stavljati na oruzja sta hoces, imas odijelo sa raznim mocima (dosta su ih ogranicili, ali ipak su uveli nesto inovativno), imas dvogled s kojim "tagiras" neprijatelje i vozila kako bi pratio njihove kretanje na radaru (cak i cujes sta govore iz daljine), mos vozit sva vozila u igri, fizika je prebolesna
naravno da igra ima bugova, ali kad se uzme u obzir velicina same igre, sta ti je sve dozvoljeno i kompleksnost enginea, mogu ih sve zanemariti
kao sto su neki recezenti napisali, igra je jednostavno ispred svog vremena (Isto kao i FEAR i oblivion u svoje vrijeme - ljudi su morali cekati po 1-2 generacije hardvera da to vrte na full detaljima kako spada)
u jednom sam threadu napisao da COD4 graficki bolje izgleda, dosta sam se dobro s***ao s tom izjavom sad kad sam presao cijelu igru (a ne samo demo)
kako izgleda igra, dobro da sam je uopce mogao igrati na prihvaltljivom framerateu
jedini dijelovi gdje mi je igra gotovo konstantno stekala jest nakon izlaska iz broda i setanje po zamrznutom otoku, jednostavno mi je komp skoro krepao (cinilo mi se da se hladnjak od proca vrti na vecoj brzini nego u ostalim igrama lol)
taj dio i povremeni dijelovi u svermirskom brodu su mi stekali do te mjere da me smetalo u igranju (nemos pogodit neprijatelja)
sve ostalo je islo zadovoljavajuce (zadnja bitka na nosacu mi je isla bez problema i ne vidim zasto se svi zale na tu scenu da je prezahtjevna), texture su najdetaljnije od bilo koje igre na trzistu ( i vjerujem da ce tako ostati do izlaska far crya2) - to se najocitije primjeti kad si u svemirskom brodu i na nosacu, JEDINI dio igre za koji smatram da je graficki podbacio jest onaj dio sa ledenom sferom (prelosa textura same sfere, no vjerojatno su bili prisiljeni koristiti to smece zbog velicine same objekta)
bas me zanima od koliko linija koda se sastoji taj engine (ne bi me zacudilo da je broj blizu windowsima visti lol)
developerima treba dati medalju za to sto su oni uspjeli graficki napraviti (za fiziku su ipak zasluzni ovi iz havoca =D)
nevjerojatno koliko je grafika u igrama napredovala u samo par godina, bojim se i pomisliti sta planiraju sa crysisom2 koji ce izaci 2010.
opet, svaka cast developerima
Cevat Yerli definitivno zasluzuje da se prikljuci velikanima u gaming industriji poput marka reina, johna carmacka i ostalih
btw crysis ima
1+ million lines of code, 1GB of textures and 85,000 shaders (Did you know that in a single tree from Crysis there's more technology involved than in the entire Far Cry?)