View Single Post
Staro 16.02.2008., 12:51   #75
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Mogu se okladit da će gnomiša opet kukati kad dodje Dell 2408 jer će eto neki tamo tip na forumu koji vjerojatno niti nema taj monitor reći da pati od bandinga, bleedinga ili čega god, pa će gnomiša opet čekati nove revizije, a onda će se pojaviti 26" PVA monitori koji će koštati 5000kn, a ovima će cijena pasti na 4000kn, pa će opet biti u nedoumici jer želi najbolje za svoj novac...

Poanta je u tome da nema najboljeg, postoji jedino najpovoljnije u tom trenutku, tako kad bi ti monitor stvarno trebao, uzea bi ga i ne bi puno razmišljao o raznim glupostima koje pišu još gluplji ljudi na netu, nego kupio onaj monitor koji ti treba, a ne onaj koji je in.

Ovo preljevanje iz šupljeg u prazno i konzultacije sa ljudima koji nemaju taj monitor ima smisla koliko i WC papir s mirisom crvenih ruža.

Uvik će biti nešto bolje, nikad budget klasa neće biti savršena, svako malo izlaze novi modeli, Djed Mraz ne postoji...

Osobno mi je suludo davati 5500+ kn za monitor od 24" za nedefiniranu i neprofesionalnu upotrebu (čitaj: onaniranje na HD materijal) kad za tu cifru možeš imati solidan 19/20" LCD i 32" LCD TV.

Ako ležiš na parama onda je druga stvar, nije bitno, no onda ti niti ne znači puno da li je to što si kupio trenutno najbolje za te pare, nego ti je bitno da je samo najbolje/najljepše.

Ove Marisol/Ljubav u zaleđu style sapunjare i beskrajna prenemaganja bez zaključka ne vode nikuda nego samo troše struju i zauzimaju prostor na serveru
Garant naš gnomiša neće uzeti taj monitor jer nema novaca i iskreno mu ne treba, ali tako želi sanjati da će jednog dana imati savršen veliki HD zaslon na kojem će gledati clipove s youtube-a i pichuntera.

Poanta je da ako imaš novaca i ako ti stvarno treba to ćeš uzeti, a sad traženje tuđeg odobrenja nema baš nekog smisla, svatko je jedinstven i ima svoje standarde kojima se vodi. Ljudi na forumu nemogu odlučiti umjesto tebe, savršen proizvod ne postoji (iznimka), tako da ako stvarno želiš/trebaš i imaš love za taj monitor nema smisla okljevati i gubiti vrijeme na forumu jer za to utrošeno vrijeme na forumu možeš zaradit novac ili napraviti nešto pametno što će ti se višestruko isplatiti od uštede od par %...

NHF
uzeći u obzir moje godine odgovor će biti pristojan i jezgrovit

1) 2407 kupujem jer trebam kvalitetan monitor velike dijagonale koji bi mi služio za rad u premieru/avidu, photoshopu (ja sam naime dipl. ing. grafičkog dizajna i radim na televiziji kao Producent u promu (radim trailere za filmove, serije, sportske događaje etc) a nekada sam radio i kao grafički dizajner u jednoj velikoj agenciji....činjenica je da mi je posla dosta i na samoj telki pa se doma manje radi...s druge strane, moja strast su letačke i driving simulacije pa je jedan 24" puno bolji izbor od npr. 22"....također, velika sam picajzla i navikao sam na kvalitetan CRT pa mi je tako burazov TN zadnje generacije donio glavobolje...stoga u obzir nije došao 24" TN
2) o da, imam novaca i monitor ću uzeti na firmu (tak će biti i nešto prihvatljivija cijena na kraju)...svoje novce cijenim, baš zato kaj sam ih ja pošteno zaradio i imam pravo željeti najbolje što mogu dobiti za njih..neznam što je tu čudno i neprihvatljivo
3) na monitoru filmove vrlo rijetko gledam...za to imam LCD telku....philipsa koja zadovoljava moje potrebe...tako se jedino filmovi i trebaju gledati...još uz to visi na zidu...milinica
4) Mar, jel sam još na piku?
gnomisa je offline   Reply With Quote