Citiraj:
Autor ninoid
i još jedno pitanje: dali windows vista (ne mislim na everest i ostale benchmarke), nego opcenito sam windows i normalni programi (winamp, gledanje filmova, office, vs2008 i sl.) "osjete" razliku izmedju 800MHz/cl4 ili npr. 1066MHz/cl5
|
Nema šanse da osjetiš razliku, jer je niti nema. Jedina eventualna razlika bi mogla biti kod kompresiranja/dekompresiranja materijala. A i to je upitno. Ne kaže se bez veze da je sintetika kurva.
@ stuc
Mislim da je to kod tebe čista slučajnost. Vjerojatno ima nešta u tome (jer svakako stickovi od više memorije imaju i više chipova na sebi, veće gustoće, drugačije latencije i slično), no mislim da ipak veću ulogu igra samo opterećenje na memorijski kontroler koji mora umjesto 2 primat podatke iz 4 utora.
A i uvijek stoji pitanje kombinacije utora. Da li bi ti sa drugim stickovima imao isti rezultat (da idu max. do vrijednosti najslabijeg sticka).
IMHO, imao sam stvarno hrpu memorija na ovoj svojoj ploči. Od Cruciala, Kingmaxa, SuperTalenta, GoodRAM-a, Corsair. Svaka je radila na svoj način, a da ne govorim kad ih se išlo kombinirat.
Trenutna kombinacija je Crucial+GoodRAM i ipak se malo slabije OC-a nego najslabiji stick (5-10Mhz). Nevažno u pravilu, no ako se već ide cjepidlačit. I naravno, kod mene je slučaj sa 3GB (2x1024 + 2x512).