View Single Post
Staro 15.02.2008., 23:56   #72
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ma dobro, kuzim ja sto hoces reci.
Malo idemo u OT, ali stvar je u tome što recimo za sobu je to po meni super kombinacija, a 19 ili 20" monitor nije malen, dapače 24" je vjerojatno i prevelik za velike količine teksta i sl (zbog jakog osvijetljenja i velike površine).

Ti XXL monitori su super stvar nekome kome to treba za posao jer je stvarno puno lakše raditi neke poslove koji zahtjevaju veliku radnu površinu, ali za igre i web je overkill.
mar slazem se sa tobom ovo za web i igre... makar se da igrat na takvom monitoru ali stvarno morao bi svakih par mj uzimat novu grafu i to iz ranga 3000kn + da se stvarno zelim na njemu igrat

po pitanju gornjeg posta defintivno jer imas pravo... vecini ne treba takav monitor ako se bavis nekim crtanjem ili necim di ti stvarno povrsina bitna onda da...
nebitni su moji razlozi kupovine ovog monitora ali iskreno jedan od razloga je bio i podrska full hd.a a lakse mi je trenutno dat 5500kn nego 15000kn za takav tv. Koji je preko 100cm sto nemam ni gdje stavit. Jer kako stvari stoje nemas ti film tj video na blue ray.u ili hd. dvd.u koji nije 1080p koliko se meni cini 720p ti je smisljen za televiziju koja kod nas nece dugooo zazivjet dok dvd uredaji i filmovi ce se pojavit po nekoj mojoj procjeni za 2 do 3 godine u vidotekama.
A po pitanju 720p-a nista mu ne fali super je slika iskreno ja ni ne gledam drugacije filmove nego hd.ove a razlika izmedu 1080p i 720p se osjeti na takvom monitoru. Slika je ostrija detaljnija btw na 19'' monitoru slika mi je bila 10cm sirine (tj isto toliko crnog prostora) dok sad na ovom gubim gore i dolje po 1cm. radi toga sto nije 16:9 nego 16:10

A pitanje jel mi treba toliki monitor odgovor je NE kao ni vecini ljudi koji ga imaju. Ali jel ugodnije radit na njemu DA i to puno ugodnije nego na 19'' i veci mi je gust na njemu gledat filmove i iste obradivat tj lakse mi je 2 puta...
jurbAs je offline   Reply With Quote