Nabavio ja Nokiu E51, koja je odnijela prevagu u odluci za kupnju nad nokiom 6120 C, budući da E51 ima WLAN. prvih mjesec dana je bilo sve super, sve za pet. Mob je uredno pronalazio javne wifi hotspotove i uredno se konektirao za njih. Tek da malo pročitam online novine, pregledam mailove i to. Radio je sa default automatskim postavkama.
To je šljakalo do prije neki dan kada je odjednom sve puklo.
Kod kuće nemam svoj wlan ruter i ne zanima me umrežavanje moba sa PC-em kod kuće.
Sada mi samo pokazuje wlan točke u dometu koje je našao, ali ni na jednu nema teorije da se uhvati. Kada prihvatim neku od pronađenih i pokrenem pregled weba izbaci poruku "Web: no gateway response".
Na forumima ovaj problem je često spominjan, kako na Nokia forumu. Traljavi Nokijin WLAN pravi probleme i vlasnicima skupljih modela - N95, N82 i dr. Tu se razvila prava rasprava ogorčenih Nokijevaca koji su imali problema sa spajanjem na kućni wifi, pa ni oni nisu našli problem, iako se vidi da "poznaju materiju" oko WLAN umrežavanja. Tip po imenu vadimt je Nokiji prijavio očiti bug i dobio odgovor citat :
Dear Developer,
The issue submitted by you has been found to be bug and has been escalated. If there is a fix then it will be taken into account for future software releases.
Thank you for using our online software issue reporting service.
Kind Regards,
Forum Nokia – Professional Support.
Evo linka:
http://discussions.nokia.ie/discussi...thread.id=9210
Izgleda da se mora čekati nova verzija firmwarea da se taj bug riješi. Jednostavno nekima radi, a nekima ne!
Probao sam sve: ne pomaže soft reset, hard reset, reflashing istim firmwareom.
Jednostavno više ne radi i točka.
Bye-bye wi-fi, shame on you nokia.