Citiraj:
Autor Morpheous
Čudno kako prije nisam pročitao ovu temu, ali evo sada jesam i moram primjetiti nešto. Naime, vuco je prilikom kupnje gledao trajanje baterije od 10 sati, pa nanekim playerima 20 sati, a na jednom čak i 45 sati koliko se sjećam, ako nisam već zaboravio nakon čitanja. Stvar je sljedeća...svi znaju kako proizvođači vole stavljati da neki LCD monitori imaju kontrast 2000:1, a svi ga mjere na drugačiji način. Da ne govorim o tome kako na slušalicama od 20 kn piše "mega bass", zvučnicima od 30kn da imaju 120W itd.....
Trajnost baterije debelo ovisi o bitrateu, pa tako sony zna nabiti trajnost na tih 45 sati i onda sitnim slovima napisati kako je to ostvareno pri 96kbps. Sad zamislite koliko bi to bilo pri 224 ili 320kbps. Eto, tek toliko....
i još nešto što je korisnik/ca na početku primjetio/la: kupovne jednokratne baterije traju zaista duže od punjivih, osim ako ne kupite baš neke made in china samozapaljive 
|
Rijetko tko je na svojim stranicama naveo pri kojem bitrate-u je baterija testirana. To u 95% slučajeva je napisano za kapacitet (koliko pjesama stane gore). Ali za bateriju, to iskreno niti na jednom homesite-u od proizvođača nisam vidio.
Što se tiče trajanja baterija, malo me bila frka u početku jer sam sa dobivenom Duracell-kom od 1000mAh relativno slabo trajala (je ona ispunila kvotu od 18h koliko kažu u Creative-u, ali iskreno očekivao sam više). No, nakon te jedne nepunjive prešao sam na GP neke od 800mAh i mogu reći da traju duže od te Duracell-ke. Vjerojatno se od stajanja u skladištu ispraznila. Sad imam jednu bateriju, od 800mAh (i to velim, nikakva marka, GP; mislim da to stoji za Green Power, ali nisam siguran) koja mi traje u prosjeku malo manje od 2 tjedna (s time da je dnevno minimalno 1h, toliko mi treba od faxa do doma). Bitrate mi je svakakav, uglavnom je oko 192kbps pa na više (sve ovisi jesam li ja rippao ili netko drugi

).
Ali u pogledu trajanja baterije, iRiver T10 mislim. Jedna AA baterija i traje uhuhu...
Punjive (zamjenjive) baterije se doista isplate