Uglavnom, po meni glavna prednost što se nešta ne briše na tržnici su procjene i prijašnje prodaje - da se oni novi mogu informirati koliko šta košta, a ne odmah pucati novi topic sa procjenom nečega što se već valjda 10-20 puta procjenilo u zadnjih mjesec-dva. Samo što to rijetko tko radi. 50kn sim-tam nitko neće zamjerit ako se fula.
Uglavnom, smeta mi što rijetko tko editira post kad je prodao nešta, nego puca automatski novi post. Problem je što prikaz postova ide po vremenskoj "traci", a ima dosta lockova koji onda samo tamo bez veze stoje. To se rješava tako da moderatori, uglavnom ove zadnje postove, ako mogu, sa "Prodano, molim lock" merge-aju sa prvim ili zadnjim tako da se ostavi time stamp od tog koji je bio dan-dva ranije i onda topic automatski pada u red iza prve strane (naravno, kao što rekoh, sve ide po, kak bih to rekao - vremenskoj traci pa ovisi kada je zadnji thread bio). Rijetki editiraju sa prodano, a da ne pucaju novi post.
Opet, uvoditi to kao pravilo je glupost, ali je napomenuto da bi bilo prikladnije i bolje za zajednicu.
Neki dan sam uhvatio tržnicu da izgleda milina - svi threadovi sa pravilnim naslovima i tu i tamo pokoji post u njima. Nije bilo lockanih i bili su topici od par dana na prvoj stranici. Što znači - da se ipak može ostati dan-dva na prvoj (uz gro sreće).