View Single Post
Staro 14.02.2008., 16:24   #1
ranGO
Premium
Moj komp

ranGO's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Chieftec Aegis Black [56k upozorenje]

Prije nekoliko dana odlucio sam zamjeniti "starog" Anteca (LINK) Chieftecom Aegis Black (http://www.chieftec.com/ch-05b-b.html) . Staro kucise se je sasvim dobro drzalo ali ovaj Aegis stvarno mi je prelijep i nisam mu mogao odoliti .

Kuciste je jako cvrsto i tesko (13kg bez icega unutra). Vrlo kvalitetna prednja maska(za razliku od Anteca 3000B).Na desnoj strani prednje maske nalazi se dva usb prikljucka, line out, mic te firewire. Visine kucista su im tu negdje ali je zato Aegis znatno duzi (cca 10cm)

Vrlo prostrano kuciste za svoju klasu, sve sjeda na mjesto bez i kakve muke. Hladenje je dobro izvedeno,ali vjerujem da ima i boljih rijesenja. Za pocetak sam slozio gornji 120mm ventilator za upuh i straznji 120mm za ispuh.

Najveca zamjerka ide kavezu za diskove i njegovim nosacima koji uspjesno prenose virbacije na lim i stvaraju buku, stime da je bocna stranica vecim dijelom napravljena od mrezice lako buka dolazi do uha.
To me i potaknulo da stisam kucite sto je vise mogu sa cim manje novaca. Naravno ideje sam pokupio tu sa foruma....
Glavni materijal za zvucnu izloaciju sam koristio Tyrotex.

Prvo je trebalo "popraviti" taj kavez disk. Povadio sam sve drzace diskova da bi si oslobodio sto vise prostora da postavm disk okomito.

Na disk sam postavio plasticne vezice sa kojima je vrlo lako pricvrstiti ga za kavez.

Na bocnu stranicu ugradio sam jedan 92mm GlacialTech venilator da lagano puse po disku.

Provo sam postavio izolaciju na Bocnu stranicu.

Te nakon toga na ispod prenje maske

I ostatk kucista sam popunio izolacijom, te sam postavio jos jedan 120mm ventlator koji izbacuje topli zrak iz kaveza za disk te ujedno puse i po grafickoj.

Svi ventilator spojeni su na potenciometar i vrte se na najmanjim okretajima. Temperature sa izolacijom su cak i nize nego prije, razina buke se je nesto smanjila ali to jos nije uvjek dovoljno tiho. Ipak je tu 4*120mm + 2*92m + vent na grafickoj. Uglavom najvecu buku proizvodi zalman kojg cu prvom prilikom zamjeniti jos jednim GTom.

.

AMD II X4 620/AC Freezer 64 pro
AsRock A785GHX
Baracuda 7200.10 250 gb
4GB DDR2 800 Patriot Viper
HD4200
Chieftec Aegis Black / Coolermaster 430W
Logitech tipkovnica/Razer Diamond Black 3G
Samsung 931bw

HP 9470m
ranGO je offline   Reply With Quote