View Single Post
Staro 14.02.2008., 13:44   #46
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Evo upravo smo Gabre i ja telefonski razgovarali 28 minuta.

dosli smo do 3 zakljucka:

1. moj fotić je smece.
2. moj monitor je tolko dobar da njegov nemoze realno prikazati sliku koju sam ja slikao.
3. Dinamic contrast je smece.
4. monitor je onolko dobar kolko user iskoristava njegove mogucnosti.
5. dobar je onaj monitor kojim je njegov user zadovoljan.

I sa time smo zavrsili ovu raspravu na obostrano zadovoljstvo i nadamo se kraju prepucavanja.

evo ga.

EDIT:

Jos bi htio napisati jedno osobno misljenje. Tek tolko da se malo smanji ova vatra na forumu...

Stvar je defitivno sljedeca. Monitori su ko HiFi. Imas usera koj je zadovoljan sa 2k kn monitorom i onog usera koj je nezadovoljan sa 20k kn monitorom. Ovaj prvi sigurno gleda film sa gustom (ko onaj koj slusa muziku na tranzistoru i slusa muziku, a ne tranzistor) i imas onoga koj gleda ponasanje monitora za vrijeme gledanja filma (to je ekvivalent onim hifi frikovima koji umjesto muzike slusaju svoje kablove od 100€ po metru). E sad jedne veseli film, druge monitor i to je to. To je osnovna stvar. Cinjenica je da su monitori danas definitivna vecina dobri i samo je stvar osobnog odabira i na tome bi stvarno mogli zavrsiti i prestati sa ovime.

Uvezi ovog backlight bleeda bi se trebalo jos malo pozabaviti. Uzeti fotic od gabreta koj je manualac i poslikati par desetaka monitora i stavit u jednu temu da se vidi malo. Ovako DEFINITIVNO nemozemo nista pametno zakljuciti.
Fleks je offline   Reply With Quote