Citiraj:
Autor Netopia
I sve u svemu čovjek opet mora ići u Ve-mil ili HGspot ili negdje, gdje uglavnom može dobiti samo CL za tu cijenu, jer ima izbor samo par CL-ova, ili CMI/Terratec za 50kn. Što se svede na to da će uzeti Audigy SE ili XFi Gamera. Eventualno USB verziju.
Iskreno nisam uopće uzimao u obzir ovo što je Zvone rekao, elektroničke smetnje u kućištu. Makar opet nekako mi USB (čak i Hi-Speed) djeluje čudno (ono šeranje zahtjeva, brzina, bla), a loše napajanje će imat utjecaj na bilo koji dio računala IMO.
@Zvone: imaš negdje nekakav test usb vs pci zvučnih ili nešto, baš me zanima?
|
Vidi br. 133 npr. Ne znam smijem li skenirati zbog autorskih prava

Tamo se čak i u dijagramima relativna amplituda\frekvencija vidjelo da je kod eksternih kartica puno manje izobličenje i pravilniji odziv kroz cijelo frekv. područje.
Ja sam imao sreće pa eto nedavno upiknuo Terrateca USB Aureona MKII, i to preko newsa jer ga novoga više u Ve-Milu (pa i šire) nema, i naspram stare Audigy SE kartice moram priznati da je bolji zvuk, i to osjetno. Bassa odjednom koliko hoćeš, a pogotovo u instrumental pjesmama Vangelisa se čuju sad odjednom neki novi tonovi. Eh, i glasnija je. Ali i dalje za 200 kn i da je novo, nemaš ništa bolje od Audigya SE.
Ovo s USB i usporenošću mogu odmah opovrgnuti jer sam sinoć gledao film s 5.1 zvukom za što se kaže da još i najviše opterećuje karticu i propusnost (ovaj film je bio DTS-ready) i nikakvih usporenja nema.
Mislim da je netko već uploadao taj VIDI pa ću postat link ako pronađem.
EDIT: Evo cijelog VIDIa 133
http://rapidshare.com/files/30721607/vidi_133.rar