Citiraj:
Autor Mar
Pa preskup je u nas, odnosno u nas košta 2400kn, dok u USA dodje oko 300-350$, a u Švicarskoj ispod 2000kn
|
Za Svicu ne znam. U Italiji (i u cijeloj EU) dodje 300 EUR, po sadasnjem tecaju to je oko 2200 kuna, sto znaci da je u Hrvatskoj skuplji za 200 kuna. Americko trziste necemo ni usporedjivati jer ono nema nikakvih cijenovnih poveznica sa europskim trzistima.
Citiraj:
Nisi shvatio da je po meni Eee super što se tiće hardvera, niti ne treba biti jači (lagana linux distribucija + lako i jeftino proširenje u vidu SDHC i rama), nego glavni problem je ekran koji nije od ruba do ruba kao što je standard već ohoho godina.
|
Kakav standard ? Ovdje govorimo o posve novom konceptu. Opet ponavljam: I ovako je probijena pocetna cijena od 199$, Asus nije htio riskirati i ici sa vecim ekranom te tako dodatno dizati cijenu. U trecem shutu (u drugom ce biti samo ponudjeni 7" i 8", iste reze) ce i veci ekran doci, pogotovo sada kad su utvrdili da je trziste gladno ovakvih proizvoda.
Citiraj:
Niti je neviđeno (pogledaj ponudu sub notebooka u Japanu), niti je u potpunosti upotrebljivo - samo zbog šugavog displaya koji te vraća u doba 386-ica.
|
Nevidjeno je zbog toga sto to nitko nije ponudio po ovoj cijeni na sirem trzistu, cak ni u Japanu. Radi toga je nevidjeno.
Citiraj:
To su prijenosnici koje je bezpredmetno uspoređivati s Eee-om, kako hardverski tako i njihovu tržišnu orijentaciju.
Želiš ti to prihvatiti ili ne, Eee je u biti sub notebook iz prošlosti u lakiranom kućištu + wifi.
|
Nisam ih ni usporedjaivao sa eee-om.
Naveo sam ih iz razloga sto ti tvrdis da 15" lako moze postati 11" i da bi cijena bila ista. To nije istina jer nije to tako jednostavno.
Citiraj:
Ako već uspoređuješ s drugim modelima, vjerujem da bi itko to zna iša o laptopima, a da mu treba sub notebook uzeo neki stariji IBM Thinkpad (recimo X20-X30 seriju) čak i da je polovni, po istoj cijeni kao i Eee
|
Opet mijesas kruske i jabuke. Ti navodis 5-6 godina stare modele i cjenovno usporedjujes sa prijenosnikom koji je tek izisao na trziste i kazes da im je ista cijena, i da bi svatko pametan trebao uzeti polovan P3-M laptop umjesto novog. Svaka cast.
Citiraj:
Želiš reći kako 2 odnosno 4 GB flash memorije koštaju 100$ u nabavi? Yea right
|
Ne zelim to reci. Otkud ti to ? Zelim reci kako cijena od 199$ nije bila odrziva za Asus. Ocito je proizvodna cijena bila prevelika pa su morali podici cijene svih modela za 100$. To nema veze sa 2 ili 4 GB flasha, nego ima veze sa svim komponentama u racunalu.
Citiraj:
Vjeruj, nabavna cijena nije viša jer se državi plaća 30% + dostava iz Kine + marža distributera + marža trgovca = 2400kn
|
Opet ponavljam, cijena na EU trzistu - 2200 kuna. 200 kuna razlike je postenije nego sto sam dosada imao slucaja vidjeti/platiti.