he, vidim da tu niko nis nije napisao, mozda nikog ne zanima...a mozda i zanima, al nema kaj rec, uglavnom nabavio sam igru i igram ju vec neko vrijeme pa cu nabacat par rijeci tu, jer sam fakat pod dojmom, pa ak nekog to bude stvarno zanimalo nek pita pa cu se ja vise raspisat....
uglavnom radi se o novom MMORPG-u ,
igram ga i stvarno je drugaciji od svega kaj sam do sad igrao...
evo krenimo od grafike pa prema gameplayu, makar je grafika skoro pa najmanje vazna u takvim igrama...al evo ovdje stvarno briljira, more izgleda odlicno, brodovi su super odradeni, svaki jarbol se moze slomiti, svako jedro probusiti, svaka daska probiti, ljudi padaju sa palube pod neprijateljskom paljbom, vidi se vasa posada i vi kao kapetan na palubi kak izdajete zapovjedi, gradovi su drugacija prica, al svejedno jako ljepo izvedeno, zidine, topovi, vojnici, krcme, zenske, pijanci, stvarno je puno paznje posveceno svemu,
velika razlika izmedu ove igre i recimo WoW-a, Lineagea je u tome sto ovdje svaka krcma, ducan i sl, su kao instance, nije ko da samo hodate i upadate di ocete, nego kliknete na vrata pa 2sec loadig screen i u ducanu ste...malo drugacije al se svejedno brzo privikne na to,
Atmosfera je super, sunce valovi, muzika, fajtovi po krcmama, gradovi pod opsadama, super izvedeno i ujedno najbolja gusarska igra koju sam imo prilike igrat, a mislim da sam igrao gotovo sve.
e sad, vazna stvar u igrici kaj se moze malo povezat sa warcraftom je postojanje aukcijske kuce i u njoj se trze razliciti brodovi dijelovi, macevi pistolji, odjeca, munijcija, jedra, jarboli topovi...i sli.... i uglavnom najvazniji detalj: SVE u igrici je proizvedeno od strane igraca...zvuci nevjerojatno al stvarno je super izvedeno...sve igraci proizvoce od daski za popravak trupa do citavih brodova, ne igram puno pa znam samo osnove, uglavnom sad bi si trebao napravit svoje skladiste pa pocet malo svrljat detljnije po tome...
e da, isto vazna stvar je PvP, po meni je to najbolji PvP koji sam vidio, svi gradovi se mogu zauzeti i kontrolirati od stvarne druge nacije, to mi je uvijek malo zao bilo u WoW-u kaj se to nemoze, u Lineage se moze i to je ziva fora, uglavnom o fora ide ovako: najprije se rade misije blizu neprijateljskog grada, uvozi mu se roba koja je podrijetlom iz vase zemlje i polako to smanjuje zadovoljstvo i polako dolazi do Unresta,tad izbijaju tucnjave u krcmama, otvara se PvP oko grada svi se gaze, gusari uletavaju kad im pase da stogod ukradu

i onda izbija velika pomorska bitka mislim da je 25vs25 i zatim iskrcavanje na neprijateljski grad.
E sad borbe van brodova ili boarding je isto unikatan sustav...
svaki pokret svog covjeka vi sami pokrecete, ja sam prije mislio to ce sugavo bit, jer je i dosta reviewa popljuvalo to, al stari moj, meni je to ZAKON, ima vise vrsta pokreta, basic attack, koji vam daje inicijativu a neprijatelju spusta balance ako je uspjesan naravno, uz dovoljno incijative mozete zadati neprijatelju neki od naprednijih napada pa cak i finishing movea, a ako je neprijatelju balance nisko, nece se moci izmaknuti ili parryrati napad,
uglavnom svaki napad je drugaciji i svaka borba je novo iskustvo, to je tocno ono kaj fali svim ostalim mmorpgovima, malo ljepote u borbi, a ne samo 2-3 pokreta cekicem...
uglavnom eto to je to, idem natrag igrat, htio sam nabrzinu podijelit s vama saznanje da ima super igrica vani... i da dobra stvar je da nije toliko bitno koji si level jer je svaka bitka posebna i ovisi najvise o tvojoj vlastitoj taktici i poznavanju svog broda, naravno brodovima je puno paznje posveceno pa se na njih svasta moze upgradeat, dodavat nesto novo, novi topovi, jedra, zastave, jarboli, jaci trupovi, kormila, pramci...i hrpa drugih stvari
e da i kaj se customizacije ljudi tice...hehe, ima toliko fora da je nemoguce naletjeti na istog sebe ak me kuzite kaj ocu rec, na drugog frajera koji ima istu kosu kao vi iste brkove i istu potkosulju...ovdje je to sve drugacije i orginalinije e da i u nekim misijama se moze dogoditi da izgubite oko ili nogu

ja igram kao Spanjolac na Roberts serveru jer tamo ima najvise ekipe za sad, engleze nevolim jer uvijek sve englezi pa nesto drugacije malo, a francuzi su mi prefini nekak

i starno je super,
e da, ako vas zanima kak do igre...pa ovak postoje predbiljezbe u crovortexu al to docekat je .... koma....
uglavnom ja sam u Austriju iso po to i tamo je jeftinije nego kod nas za nekih 10eura al je njemacka verzija pa sam odusto od toga i onda sam se odlucio za kupnju preko neta.... to je stvarno dobra stvar... platio sam Visa Electron karticom, al MORA bit od PBZ-a il Erste jer Zabu jednostavno ne prihvaca unatoc sto im nove kartice imaju onaj security number. i igru sam platio 50dolara...uglavnom, oko 110kuna sam usparao nego da sam tu platio, jer kod nas su sve igre koje dodu oko 360kn...plus prepaid 60kn, kod nas bi bilo 100...svidjelo mi se to prek neta jer fakat ustedis dosta.
eto to je to, idem sad fakat pisite ak vas zanima kaj.