Citiraj:
Postoje open source (ne atijove i nvidijine kućne izrade) ali Ati se protiv njih borio zabranama i prijetnjama, a Nvidija tako da se više potrudila oko svojih Linux drivera.
|
hmm, nisu ti informacije up2date. postoji vishe open source drivera i za jedne i za druge(nVidija i ATI), ali nijedni nisu dovoljni za tvoje potrebe. ti bash trebash "sluzbene" drivere. (BTW ATi je trenutno puno vishe open source friendly. izdali su cak i
nesto dokumentacije za programiranje svojih chipova)
sto se tice "sluzbenih" drivera situacija je prije (nekih 6 mj recimo) bila puno jasnija. ATI je agresivno krenuo prema osvajanju Linux usere. imaju puno bolji driver (u odnosu na svoj stari) cije su se performanse povecale i do 100%(performanse novog drivera su tu negdje s windows verzijom (nekad cak i brze/vece) u Linux native igrama (Quake 4, Doom 3, ETQW ...)), napokon imaju i podrsku za AIGLX ...
Citiraj:
Tak da frendovo mišljenje je da su Nvidijini (službeni) driveri za linux puno bolji od Atijevih (službenih).
|
ja bih rekao da su tu negdje (i da ATI u zadnje vrijeme ide puno brze naprijed od nVidije)
Citiraj:
Još jedno pitanje, dosta su se ljudi žalili na tv-out na Atijevim karticama. S tim još uvijek ima problema, i imaju li uopće ove hd kartice tv-out?
|
imaju i ja sam cuo da ATI ima kvalitetniju sliku na TV izlazu
Citiraj:
znači za sad:
e2160
Gigabyte P31-DS3L
2x2gb kingmax
|
nice, OC-om do odlicnih performansi za malo novaca
Citiraj:
i razmišljam o ovoj kartici: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=031707
pa me zanima dal mi nije overkill, i ako je, pa uzimam neku slabiju dal bi trebao gledat da ima 512mb zbog rezolucije (jer stvarno neznam što mi je bitno, što brži gpu, brzina memorije, količina...?)
|
slazem se s izborom 3870, ali probaj se rastegnuti do neke s boljim hladjenjem (recimo isto Club3D s Zerotherm hladnjakom)
P.S. WoW se normalno instalira s wine-om, nemash brige.