Pozdrav ljudi. Namjeravam kupiti novu matičnu, procesor, memoriju i grafičku.
Moje prvotno pitanje je trebalo glasiti: koju mi matičnu preporučate da izvučem maksimum iz e2160 (uzeo bi e2140 da ga ima u adm-u, drugdje je skuplji nego e2160 u adm-u).
Ali bolje da detaljnije prodiskutiramo cijelu konfu.
Znači treba mi samo to četvero. Konfa bi bila za povremeno igranje (najviše WOW-a za koji znam da nije zahtjevan), ali ne bi se žalio da si i nešto drugo mogu odigrati, ali naglašavam, stvarno povremeno.
Komp bi ustvari bio za surfanje, gledanja filmića na tv-u i eventualno samo gledanje tv-a (i snimanje) preko tv kartice.
Radil bi 24/7 i redovito nekaj cuclal s interneta (na xp-u kad radi mikrotorent sve mi je duplo sporije, pretpostavljam da je do diska, ali budem to još na kraju spomenul)
U planu je barem 24'' monitor (neki jeftiniji tipa BenQ) tek tolko da znate rezoluciju okvirno.
Pa da kažem šta sam ja mislio:
-e2160
-mbo nemam pojma, molim prijedlog. Inače tu sam relativno zahtjevan, i tu bi najmanje šparao, htio bi što opremljeniju (lan (možda x2), puno usb-a, možda FW...)
-2x2gb kingmax mars (znam za ograničenja 32bitnog OS-a, ali to kaj gubim 0.5 ili 0.8gb je max 100kn bačenog novca)
-7900gs
znači ovak nekaj bi mogel nači za 2k, ali spreman sam dati i do 4k (naravno nebi ako nema potrebe).
Ne pratim baš hardware, pa su gpu i mbo prvenstveno na vama da odlučite.
Prferiram Nvidiu jer Atijevi driveri nisu open sorce pa imam problema s Berylom odnosno Compizom.
Kućište imam (rebel9), optike 3 (na svu sreću dvije su sata) i ata100 disk.
Disk još nebi mjenjal jer ova barica 320gb ima još 4g garancije. Jedina briga mi je da li bi ona jako usporavala komp u igricama? odnosno kolko je često pisanje i čitanje diska u igricama (nadam se da nije baš pa neću osjetitt razliku prema nekim sata300 diskovima).
Evo ljudi, molim pomoć i nije mi hitna kupnja pa možete i savjetovati da pričekam dva,tri tjedna s nekim komponentama ako znate da nešto novo dolazi što bi se isplatilo uzeti ili zbog čega bi možda cijene ostalih pale (a ionako su sad ispiti, pa sretno svim studentima

) .