View Single Post
Staro 12.02.2008., 21:11   #28
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pozdrav ekipo,

Ova tema mi je vrlo zanimljiva pošto sam upravo prešao sa Prescott 3.0 based kompa na Quad Q6600, a grafička je X1950 Pro, kako sada, tako i na prošlom. Memorija je prije bila 2GB 400 MHz, a sada je također 2GB, ali na 667 MHz.
Kada sam instalirao novi stroj, došao sam do zanimljivih iskustava, FPS u COD2 na starom i novom stroju ostali su nepromijenjeni, otprilike isto, a COD4 mi na novom stroju ima povećanje od 150% u FPS-ima. Isto tako WTCC mi je prije išao do 50-tak FPS, a sada i do 130. Moram napomenuti da mi je prošla mašina bila isto friško instalirana sa istim VGA drajverima. Opet s druge strane, što se tiče Crysis-a, tu nisam dobio previše, mada je osjetno, nekih petnaestak FPS-a u vrh glave. Razumljivo mi je da je utjecaj CPU-a naigre u onosu na GPU diskutabilan i da se radi o nekom idealnom omjeru, a opet isto tako veliki je skok sa Prescott-a na Quad. Koliko vidim, dosta ekipe spominje skok sa nekog dvoglavićastog AMD-a na nešto jači ili isto tako sa Intel C2D, pa tu vjerujem razlike neće biti toliko velike kao u mom slučaju. Svejedno, Prescott i danas nije za baciti, ipak je to 3.0 GHz, ali da nove generacije procesora daju mnogo više, ja sam se uvjerio na svom primjeru.

Pozdrav,
Oz
Ozi je offline   Reply With Quote