Pozdrav ekipo,
Ova tema mi je vrlo zanimljiva pošto sam upravo prešao sa Prescott 3.0 based kompa na Quad Q6600, a grafička je X1950 Pro, kako sada, tako i na prošlom. Memorija je prije bila 2GB 400 MHz, a sada je također 2GB, ali na 667 MHz.
Kada sam instalirao novi stroj, došao sam do zanimljivih iskustava, FPS u COD2 na starom i novom stroju ostali su nepromijenjeni, otprilike isto, a COD4 mi na novom stroju ima povećanje od 150% u FPS-ima. Isto tako WTCC mi je prije išao do 50-tak FPS, a sada i do 130. Moram napomenuti da mi je prošla mašina bila isto friško instalirana sa istim VGA drajverima. Opet s druge strane, što se tiče Crysis-a, tu nisam dobio previše, mada je osjetno, nekih petnaestak FPS-a u vrh glave. Razumljivo mi je da je utjecaj CPU-a naigre u onosu na GPU diskutabilan i da se radi o nekom idealnom omjeru, a opet isto tako veliki je skok sa Prescott-a na Quad. Koliko vidim, dosta ekipe spominje skok sa nekog dvoglavićastog AMD-a na nešto jači ili isto tako sa Intel C2D, pa tu vjerujem razlike neće biti toliko velike kao u mom slučaju. Svejedno, Prescott i danas nije za baciti, ipak je to 3.0 GHz, ali da nove generacije procesora daju mnogo više, ja sam se uvjerio na svom primjeru.
Pozdrav,
Oz