View Single Post
Staro 12.02.2008., 09:30   #1
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Question ForceWare (LCD + TV problem)

Imam GeForce 8800GTS 512MB, ForceWare 169.28 Beta, Windows XP. Grafička je preko DVI spojena sa 17" DELL LCD-om i preko S-Video kabla sa TV-om (drugčije ju ni ne mogu spojiti, osim da imam neki LCD ili plazma TV). Nakon instalacije drivera za grafičku, ona normalno detektira TV. Pokrene se "Multiple Display Wizard" i sve lijepo podesim (S-Video connection, PAL/B, rezolucije i da koristim DualView). Problem je što nakon toga slika na TV-u nestane. Što god da napravim (prebacim u Clone i sl.) nema slike na TV-u. Ali, ako restartam komp slika se na TV-u vrati. Uključena mi je opcija "Force TV Detection". Mislio sam sve super, treba restartati i to je to. Ali čim pokrenem neku igru i vratim se u Windowse iz nje, slika na TV-u nestane. Znači, nakon restarta imam i DualView i Clone (ovisi što u driverima podesim), ali čim pokrenem neku igru i izađem iz nje, slika na TV-u nestane. Da li postoji koja verzija drivera da TV-Out normalno radi, a da podržava novu grafičku? Ili se mora čekati da nVidia riješi problem sa driverima? Čitao sam po netu, ekipa je zaključila da RivaTuner radi probleme, ali kod mene to nije slučaj. Probao sam i s RivaTunerom i bez njega....

Isto tako sam čitao da njihovi driveri imaju već duže problema sa TV-Outom. Sa starom grafičkom FX5950 Ultra sve je radilo savršeno...

Da li postoji kakva modificirana verzija drivera da nema problema sa TV-Outom, tipa Omega driveri i sl.?
mskvorc1 je offline   Reply With Quote