View Single Post
Staro 11.02.2008., 20:20   #3
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
meni je žao što dižem ovu temu iz naftalina,ali nisam uspio ništa drugo naći nigdje drugdje,a gledao sam dosta.
naime treba mi par informacija o oc-anju ove ploče, pošto sam amater u oc-anju tj. nisam se dosad time bavio a htjeo bih probat.
čitao sam vucin post(čak sam si ga i isprintao) ali tamo ima dosta stvari koje mi se ne poklapaju sa mojim biosom pošto su različiti proizvođači,ono je asrock a ovo gigabyte.
daklem moj bios ima slijedeće komande:
HT freq. ratio: auto-1-1.5-2-2.5...i tako do 5
CPU Freq.: auto-200 pa do 400
K8 CPU Clock ratio: auto-x5-x5.5 pa do x10 u koracima od 0.5
CPU/DDR Clock ratio: 2/1 pa do 2/2.5
CPU SPread Spectrum: center spread ili disabled
PCIE Clock: 100 pa do 150Mhz-a u koracima po 1Mhz

e sad, ja sam skužio kako mjenjam frekvenciju memorije,tj skužio sam da CPU Freq. služi za dizanje brzine memorije i da onda moram smanjivat preko CPU/DDR Clock ratia da opet dobijem brzinu što bliže 400Mhz-a, sad me zanima gdje da vidim kad dižem CPU Freq. koliko mi se podigao htt da ga mogu opet smanjit da mi ne prelazi 1000Mhz i isto tako za procesor kako da vidim na koliko sam trenutno podigao procesor ako npr stavim CPU Freq. na 250 umjesto na defaultnih 200.
znam da je ovakvih tema sigurno već bilo ali eto malo me bune ti različiti pojmovi u bios-u a nebih želio nešto s***at prčkajući sam po tome.
bios sam flashao još davno sa verzijom f11,tako da mislim da nebi smjelo bit problema sa ocanjem,jer čitao sam da je bilo nekih problema.
hvala unaprijed i oprostite ako je ovo već negdje bilo.

EDIT:
sad više neznam tko je tu lud, u biosu kad palim komp mi lijepo piše da mi je verzija bios-a f11 ilitga ona zadnja koju sam ja instalirao, a evo sad sam si skinuo cpu-z i on mi ispisuje da mi je verzija bios-a f2 ilitiga ona prva koja je bila na matičnoj.
kome sad da vjerujem??

Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 11.02.2008. u 20:51.
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote