Citiraj:
Autor Zvijerko
O bože, mogu shvatiti da ti se ATi više sviđa i sve, ali ovakve gluposti pričati, to ne mogu shvatiti.
Sama snaga čipa vrlo često nije pravi pokazatelj brzine. Isto tako se slažem da 3d mark nije, ali ne vidim zašto bi se diskreditirao FEAR samo zato što bolje ide na Nvidijinim karticama. Isto tako ima igara koje bolje pašu atijevim karticama, ali nitko ne kaže da je to atijev tech-demo.
isto tako ne shvaćam ono što si napisao da je samo 8800GT brža od 3870...
|
FEAR je smeće od igre..i to nije moj imho..nego imho 99% usera..isto kao Crysis..meni je super,a 90% ekipe ga ne može izgovorit..a ne odigrat..ni smislit..
govorim od "normalnih" kartica..tipa 8800GTS,GS itd..da je samo GT brža od 3870..jasno da je GTX..ali je i više nego duplo skuplja..pa onda radije kupim CF3870 ili 3870x2..nego jednu GTX...

i normalno da je prvo mjerilo snaga čipa..a tek onda aplikacije,šta ti vrijedi testirati takve kartice na igrama tipa FEAR..ajmo onda na HL2,Oblivion itd..a ne WiC i takve nvidija based igre..
Ma kakav 3D mark..to je smijurija..ali baš zato,interesantno je za vidjeti rezultate..
Ma pored 3850 nikad ne bi kupio 8800GS..ni da mi ju poklone..a kamoli pored 3870..radije ako imam već 1300kn,dodam još 200 i imaš na newsima 8800GT punokrvnu sa 2g garancije..ima ih ko pljeve...prema tome...kakva lolčina..za GS..dobro da nije 128bitna..

i meni je kao laiku recimo nerazumljivo vidiš..kako GPU sa DDR4 memom na 2250ghz,775 core...320 shader procesora,256/512bit internim ringbusom...itd itd..78gb/s bandwithom može biti sporiji od 8800GS...osim ako se ne radi o teeeeeeeeškom clocku,a ni onda..nego čistoj nevidija optimizaciji...kao i uvijek..uostalom...