Citiraj:
Autor Pajser
IMHO
Ne bi se MMORPG-i tako štancali ko po traci da nisu isplativi, a i nije toliko skupa njihova proizvodnja. Za razliku od RPG-a, da bi privukli igrače,većinom ne zahtijevaju neke posebne novine ni u pogledu grafike, ni koncepta igranja, ne troši se pretjerana lova na animacije, na zvuk, ni na priču (koje može se reći niti nema), serveri nisu high end računala (obično se radi o prosječnim konfiguracijama)...itd itd. Jedino na šta treba potrošit pare je marketing, što se može vidjeti na Blizzardovom primjeru.
Ali nadajmo se da se varam 
|
Istina.
Stvar koja me najviše iritira kod svih mmo-ova je ispodprosječna kvaliteta animacija borbe, sama borba, te pozicioniranje modela u prostoru.
Nema mi smješnije scene, nego kad tip udara u zrak ispred sebe, a živina je 10 metara dalje.
To što jedino možeš shvatit što netko radi po ikonicama koje lete iznad glave jer su sve animacije potpuno iste, a o dvodimenzionalnosti prostora neću ni pričati. Ni o nedostatku akceleracije likova dok se kreću.
Čovječe, u doomu 1 nisam mogao instantno stati/krenuti i promijeniti smjer kretanja. A ovdje tappanjem po W tipki izgleda ko da imam lag.
A i clippanje je divota.
Uglavnom, mmo može izgledati na screenshotu najljepše i najigrivije što može.
A što se onoga "ispod haube" tiče? Nije se apsolutno ništa promijenilo još od runescapea.
WoW je po mehanici runescape sa kvalitetnijim gameplayem, više poligona i boljim teksturama :P
Ajoj da. Dark age of Camelot je uveo WASD kontrole a ne samo click to move.
To je bila zadnja velika revolucija u mmo-ima.
[EDIT]
Isprika na doublepostu.