View Single Post
Staro 10.02.2008., 23:01   #18
lp_chandler
Premium

lp_chandler's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
OS ti je skuplji od 500-600kn. XP Pro ti je 900kn, XP Home ti je 500kn. Ovaj na sebi ima Vistu Home Premium. Mislim da je slične cijene kao i business, a business je 1300kn.
Znači, uvijek probaj nać laptop koji dolazi bez OS-a, uštedit ćeš dost para. Ne samo da oni stave cijenu OS-a na cijenu laptopa, mislim da stavi i taj rad koji su uložili da ga stave. I da ne kažem da ti taj OS ne dobiješ, bit će ti samo instaliran na laptopu, i kad ćeš ga formatirat, praktički si bacio cirka 1500kn.
Problem sa Toshibama i Lenovo-ima je to što skoro svi dolaze sa predinstaliranim OS-om.
Ne znam, na tebi je da odlučiš. Moj savjet je da se kloniš HP-a i Acer-a, znam previše ljudi koji su rekli "Nikad više HP/Acer".
PS: Dosta Toshiba ti dolazi sa više godina garancije, a ako ne dolazi, za svaku Toshibu možeš nadolatit garanciju, čak nije ni skupo. Kolko sam skužio, današnji laptopi su "programirani" da se pokvare mjesec-dva nakon kaj ga kupiš, baš kad ti istekne garancija. Tako da ti se isplati imat dužu garanciju.
Najbolje je to da, ili ti crkne matična, ili ekran. To dvoje zajedno ti čini valjda 90% vrijednosti laptopa. Tako da si na***o ovak ili onak.
Ne znam. Ja sam prije 2 tjedna stvarno istraživo koji ću kupit, tako da ti mogu pomoć. Ali sam ja tražio samo 12'' i 13'' laptope. Ne znam točno koji tebi treba. Vidim da ti svi predlažu 15'', tako da ti valjda takav i treba.
lp_chandler je offline   Reply With Quote