View Single Post
Staro 10.02.2008., 15:09   #218
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor monolithx Pregled postova
Obavio sam nekoliko testova i čini se da je situacija slijedeća:

1. definitivno je raid brži od single diska, pogotovo kad pišem na istom (virtualnom) disku, što je i najčešći slučaj.
2. najčešći slučaj kopiranja projektnog rezultata (4369 datoteka ili 8.77GB) na single disku je 35-45 MB/s, na (4)RAID0 je 120MB/s a na RAID01 je 65MB/s.
Rezultat na RAID-u 10 je očito zbog sporijeg pisanja, a ne čitanja koje je isto skoro kao na RAID0 polju.

Sad me zanima koliko često mogu očekivati raspad RAID polja. Backup radim sigurno. Dva nova diska sjede u ladici.
Ići na RAID0 i restorati sistem kad se RAID raspadne ili ići na RAID10 i izgubiti 0 vremena.

Koliko je RAID sam od sebe stabilan?
RAID polja se tesko "raspadaju", tj. ako dodje do pada jednog diska to se ne smatra posebno velikim problemom. Tome RAID i na kraju sluzi.

Ako radis backup (pazi, minimalno svakodnevni) mozes i na RAID 0. Ne zaboravi da treba vremena za restauraciju stanja.

Citiraj:
Autor monolithx Pregled postova
Da znam. Desilo mi se nekoliko puta na drugom računalu da mi puca RAID10. Praktički se taj RAID rebuilda u radu. Uopće ne smeta.
Međutim, sad me brine ovo pisanje- gubim li preiše paranojom i odlaskom na raid 10
Vidjet ćemo
Puca polje ili crkne disk? Ogromna razlika.

Sto se brzine tice, pogledaj ono sto sam ti rekao, queue length pri zapisivanju.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.02.2008. u 15:24.
Old Iggy je offline   Reply With Quote