Citiraj:
Autor LAcy
MP je jedan ne optimizirani .net mastodon od aplikacije (da ne kažem smeće) sa puno zgodnih funkcija, vrijednom ekipom koja ga razvija i prednošću ili manom što je open source. Već je bila rasprava o tome na njihovom forumu i sam sam komentirao da bi trebali više raditi na optimizaciji a ne samo dodavati nove efekte i mogućnosti. Smiješno je da jedna media center aplikacija ima takve zahtjeve na hardware, recimo dx9 grafička. Čini se da su to shvatili sa novim MP 2 a možda i nisu. Uz sve mane ako imate dovoljno jak hardvare besplatno može pružiti dosta više od komercijalnih aplikacija.
Već par dana se igram sa jednim starim kompom koji bi trebao biti HTPC. Duron na 1GHz, 512 MB, ATI Radeo 7000 64 MB. Jako teško pokreće MP 0.2.3. Jučer sam instalirao MP 0.2.0 i taj radi puno bolje, nema kojekakvih cool efekata ali zato može raditi sa vjerojatno najljepšim ikad napravljenim skinom, 3DMP. Na žalost MP team i Vannesa (autor tog skina) su se zakačili tako da nema tog skina za nove verzija a i za stare je maknut sa stranice.
Kao što ignoriram postove od svog sugrađanina tako ću ignorirati i od ostalih članova koji traže pomoć a ne ulože truda napisati konfiguraciju niti u Moj komp niti u sig.
|
pazi lacy, mislis ti da bih ja pisao post u 5 ujutro da nisam ulagao truda..
procitao sam sav tutorijal i sve stranice, procitao jos brdo toga prije nego li sam uopce krenio pisati..
i sjetio sam se da sam zaboravio napisati koju tv karticu imam pa sam odlucio sve to strpati u moj komp...
i zamisli.. sve to napisem, pricekam.. spremljeno uspjesno.. kad ono.. niceg pod moj komp..
mozes li procitati post? a ja cu sada staviti moju konfu u sig
postovanje
edit:
i evo da strpam sve u jedan post da je lacy-u lakse

veoma se lako rijesi to u vezi daljinskog.. da radi sve sto hocete..
i to u bilo kojem programu..
2 su nacina..
ili cete izmjeniti hotkey.ini od drivera za daljinski
pa napraviti da vam daljinski radi kako vam odgovara za odredjenu aplikaciju
ili cete otici korak dalje, pa napraviti da vam daljinski radi kako treba za sve aplikacije..
evo kako se radi ovaj korak2:
mnogi koriste neke cudne programe koji inace hvataju unos sa tipkovnice i salju neki drugi unos..
a ja sam nasao laksi nacin, tj ista stvar ali sa vise opcija ( a mozda nije laksi nacin, moram pogledati i ovaj drugi program koji bas sluzi da bi se daljinski rekonfigurirao ).
moj nacin je da napravim skriptu za program autohotkey...
i tamo za odredjenu tipku stavim sto da salje
ali salje to i to samo ako je taj i taj program upaljen, a to gleda po procesima koje inace vidite u taskmanageru
isto tako, moze se za odredjenu tipku na daljinskom staviti da upali odredjeni program.. i nakon par sekundi da maximizira sliku i stosta
tamo se mora malo igrati, ali zato se moze napraviti sve sto pozelite, za razliku od gotovih programa gdje na laksi nacin napravite skoro sve sto vam treba
ja sam recimo napravio skriptu za dvbdream...
sve tipkice za mijenjanje kanala rade normalno, namjestio sam tipku za teletekst ( jer za dvbdream imate plugin teletext, ali on nema nikakvi hotkey pa skripta mora kruziti kao sto bi ste vi upalili taj plugin koristeci tipkovnicu )
zatim sam namjestio snimanje na tipku... cak sam namjestio ( sad ce se nasmijati oni koji znaju o cemu se radi ) da mi se prebaci na firefox.. ukljuci odredjena adresa ( jedna igrica kakvih sada imate.. ) i da se refresha stanje u igrici da znam jesam li napadnut

i da se nakon par sekundi cekanja opet prebaci na TV prozor i da se slika maximizira
zatim sam naravno napravio da se aplikacija sama pali i gasi na botun, na nacin da provjerava jeli upaljena, ako nije nek se upali.. i naravno obrnuto.. osim glavne skripte, radi kontrole, napravi se jos nekoliko skripti za svaki drugi program koji koristite.. pa daljinski mozete koristiti da sa jednom tipkom pali dvbdream, sa drugom mediaportal, sa trecom dvbviewer.. i da u svakome programu tipke normalno rade..
---------
moj komp :
Athlon64 X2 4000+ OC-> 2.3 Ghz
MB Gigabyte 570 SLI
2GB DDR2 800Mhz Kingmax
Nvidia 8600 GT 256MB
Caviar 160GB Sata II, Maxtor 80GB IDE
DVB-T tuner Gigabyte Hybrid Theatre TV